Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  04.06.2008 11:27:28

Generálka MEDELA CUPu v Pardubicích 24. května 2008

V letošním roce jsou aktivity projektu MEDELA konány ve prospěch čtyř projektů na čtyř kontinentech a jedním z těchto projektů i náš Život nanečisto. Nu a na všech projektech Medely se múzáci podílejí nemalou měrou.

V sobotu odpoledne se konala v Pardubicích světová premiéra…pardon, generálka velkého závodu známých sportovních a kulturních osobností na dřevěných koních ztvárněných skvělými výtvarníky.

Tým MEDELY se chopil této generálky na Velkou Pardubickou zodpovědně a vše probíhala jakoby „na ostro“. Fotografie koní byly vystaveny nejen na našich stránkách, ale i v Dostihovém klubu pardubického hippodromu, na závod přijely známé osobnosti a proběhla i částečná dražba. Média se předháněla v zájmu o rozhovory, z rozhlasové věže u cíle nehlásil tentokrát jen odborník moderátor Petr Městka, ale také Lejla Abbasová, která informovala všechny příznivce steepelchase o tom, že budou svědky světově unikátní události a na návštěvě v Pardubicích.  A také nastala.

 

V paddocu se představili naši dřevění ořové, osobnosti věhlasné si je rozebraly a za chvilku je vedl vodič před očima dostihů milovných návštěvníků od cílové čáry ke startovní linii, který byla na začátku cílové rovinky v úrovni poslední překážky. Všechny čekal běh na  250 metrů, což byla pro některé vzdálenost zanedbatelná, ale pro jiné téměř nepřekonatelná.

 

Kdyby bylo možno už při generálce sázet na koně, favoritem by se podle reakcí publika a Medela týmu jednoznačně stala Yveta Hlaváčová na kobylce Victorce od Jiřího  Votruby. Nechme ale sázek, které se nekonaly a věnujme se dostihu.

 

Yveta, slavící narozeniny nezklamala očekávání a proběhla cílem první s asi 20ti metrovým náskokem před Katkou Průšovou, hendikepovanou čerstvým příletem z festivalu v Cannes. Katka doběhla druhá na Dominátorovi od Ivany Lomové. Třetí místo vybojovala a Katce na záda dýchala Rebeka na Bajkalovi Mikuláše Cacary. Takže trojice žen na stupních vítězů!

 

Mužské žokeje reprezentoval nejlépe kouzelník Paul Merild, který si sice v průběhu dostihu přišlápl kouzelnický plášť a málem tak nedoběhl na Ohniváku Jé Jé Neduhy do cíle, ale nakonec se zřejmě jakýmsi kouzlem vzpamatoval a třem vítězným gráciím skoro šlapal na paty. Jako čtvrtý dojel Jé Jé Neduha, aerodynamicky brzděn svým plnovousem na Pointíkovi Antonína Střížka.

 

Na dráze bylo opravdu na co se dívat. Ředitel pražské ZOO Petr Fejk vzal Zlatookou Martina Frinda na ramena a dokráčel do cíle s koněm nad hlavou. Zřejmě další světový unikát. Michal Dvořák ve sportovním, byť fotbalovém dresu běžel velmi stylově na Vánkovi Petra Vaněčka.

 

Největší potlesk ovšem sklidily dvojice. Rychlejší byla dvojice Honza Potměšil s pomocníkem Petrem (otcem třetí Rebeky), která dovedla do cíle Něžnou od Tomáše Císařovského. Další dvojici vytvořily Míša Maurerová na Červenáčkovi Igora Hlavinky a Eva Aichmajerová na Topolovi od Martina Patřičného. Eva totiž divokého koně nezvládla  a seznámila se s dráhou celým tělem. Míša to ovšem postřehla, vrátila se a pomohla soupeřce nejen na nohy, ale také do cíle. Cena fair play měla tedy také jasného držitele.

 

K výčtu závodících patří samozřejmě ještě Ivana Andrlová na Zebrovi Petra Nikla a její dcera sedlající nádherného Rytíře ze stáje Rady Velebilové a Pavla Pinkavy. Obě běžely spíš krásně než rychle, takže skončily uprostřed závodního pole.

 

Závod byl napínavý a ovace nebraly konce. Nechyběly samozřejmě ani ceny z perníku. Vyzkoušeli jsme si i dražbu v prostorách Dostihového klubu. Přestože šlo skutečně spíš o zkoušku než o skutečnou dražbu, vydražily manželka a dcera Ing. Koláčka, náměstka pardubického primátora klisničku Něžnou za 12 tisíc korun. Ke zklamání části hostů jsme pak dražbu ukončili. Koně totiž ještě čeká internetová dražba, výstava a samozřejmě hlavně Velká pardubická steeplechase! Barborka Koláčková nám ještě slíbila, že se o kobylku Něžnou bude pečlivě starat a že ji zapůjčí na výstavu.

 

Ti z vás, kteří sledovali přímý přenos na ČT2 možná na video sestřih nečekají, ale ostatním ho můžeme slíbit na nejbližší dny. A také Vás za všechny múzy, můzáky a členy týmu MEDELY zvu srdečně na podzimní Velkou Pardubickou.

V letošním roce jsou aktivity projektu MEDELA konány ve prospěch čtyř projektů na čtyř kontinentech a jedním z těchto projektů i náš Život nanečisto. Nu a na všech projektech Medely se múzáci podílejí nemalou měrou.

V sobotu odpoledne se konala v Pardubicích světová premiéra…pardon, generálka velkého závodu známých sportovních a kulturních osobností na dřevěných koních ztvárněných skvělými výtvarníky.

Tým MEDELY se chopil této generálky na Velkou Pardubickou zodpovědně a vše probíhala jakoby „na ostro“. Detaily si můžete přečíst v odkazu Múzy dětem

Aktivity a akce, pořádané organizí Medela, včetně veřejné podpory, najdete v odkazu Přehled a podpora.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688