Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Komodity  |  05.06.2006 11:51:05

CME E-mini®-největší úspěch ve financích

CME E-mini® jsou moderní, elektronicky obchodované futures kontrakty, které těsně následují pohyb hlavních akciových indexů a nabízejí investorům rychlou a efektivní cestu jak obchodovat na světových akciových trzích.

Protože je často obtížné vybrat mezi stovkami akcií skutečně perspektivní tituly (a to i v období hospodářského růstu), stává se v posledních letech stále populárnější investování do finančních instrumentů, které kopírují vývoj celých akciových trhů. Mezi nejoblíbenější pak patří právě futures na akciové indexy, jako jsou např. CME E-mini.

  • možnost obchodovat na vývoj celého trhu
  • vysoce likvidní trhy, malé spready
  • elektronické obchodování téměř 24hod denně
  • rychlé trhy nabízející příležitosti každou minutu
  • možnost vydělávat na rostoucím i klesajícím trhu
  • vysoký pákový efekt
  • nízké požadavky na kapitál

Futures kontrakt na akciový index je dohoda dvou stran o nákupu/prodeji akciového indexu za předem dohodnutou cenu k danému budoucímu datu.

 

Možnost vydělávat i na poklesu kurzu

Jednou z hlavních výhod futures trhů je možnost vydělávat na poklesu kurzu stejně jednoduše jako na jeho vzestupu. Investor, který očekává pokles hodnoty indexu, může futures kontrakt prodat a někdy v budoucnosti zpět koupit. Pokud mezitím index opravdu klesl, inkasuje zisk ve výši rozdílu mezi prodejním a kupním kurzem.

 

Vysoký pákový efekt

Charakteristickým znakem obchodování s futures kontrakty je použití finanční páky, která umožňuje investorovi držet pozici několikanásobně větší, než je jeho kapitál. Díky finanční páce pak vede každá změna hodnoty indexu k většímu procentnímu zhodnocení ale i znehodnocení investovaných prostředků (záloze). Páka tak umožňuje dosahovat se stejným kapitálem vyšších zisků a současně využívat menších pohybů kurzu. Jejím použitím se ale zvyšuje podstupované riziko.

 

Investiční příležitosti

CME E-mini kontrakty na akciové indexy nabízejí obchodníkům unikátní investiční příležitosti. U nejoblíbenějšího kontraktu CME E-mini S&P 500® bylo v roce 2005 průměrné denní rozpětí (rozdíl mezi maximem a minimem) asi 11,50 bodu, což ve finančním vyjádření znamená 575 USD (11,50 bodů * 50 USD). Při intradenní záloze 1.970 USD dosahuje průměrný denní potenciál téměř 30% (575 USD / 1.970 USD = 29,19%)!

 

Bližší informace o CME E-mini se dozvíte na stránce www.e-mini.cz.

 

Pokud si chcete obchodování se CME E-mini kontrakty vyzkoušet, zaregistrujte se na stránce www.e-mini.cz a bude Vám zaktivován tréninkový účet. S jeho pomocí si můžete obchodování na reálných kurzech vyzkoušet a to aniž byste riskovali jedinou korunu.

 

 

UPOZORNĚNÍ

TATO ZPRÁVA JE POUZE INFORMATIVNÍ A NENÍ MYŠLENA JAKO NÁVRH NEBO NABÍDKA KE KOUPI ČI PRODEJI JAKÉKOLIV KOMODITY, FUTURES KONTRAKTU, OPCE NEBO JINÉHO INVESTIČNÍHO NÁSTROJE. AČKOLIV FAKTA A INFORMACE ZDE OBSAŽENÉ JSOU ZÍSKÁNY ZE ZDROJŮ, KTERÉ COLOSSEUM, A.S. („SPOLEČNOST“) POVAŽUJE ZA VĚROHODNÉ, NEZARUČUJEME JEJICH PŘESNOST A  JAKÁKOLIV INFORMACE MŮŽE BÝT NEÚPLNÁ NEBO ZKRÁCENÁ. SPOLEČNOST NEODPOVÍDÁ ZA TYPOGRAFICKÉ CHYBY V TÉTO ZPRÁVĚ. VEŠKERÉ NÁZORY A ODHADY V TÉTO ZPRÁVĚ VYJADŘUJÍ NÁZOR SPOLEČNOSTI K DATU TÉTO ZPRÁVY A VYHRAZUJE SI PRÁVO NA JEJICH ZMĚNU BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ.

 

SPOLEČNOST, JEJÍ POBOČKY, PŘEDSTAVITELÉ A/NEBO ZAMĚSTNANCI MOHOU, ALE  NEMUSÍ KDYKOLIV DRŽET KRÁTKÉ A/NEBO DLOUHÉ POZICE V JAKÉKOLIV KOMODITĚ, FUTURES KONTRAKTU, OPCI NEBO JINÉM INVESTIČNÍM NÁSTROJI ZMIŇOVANÉM V TÉTO ZPRÁVĚ. PŘÍKAZY UVEDENÉ V TOMTO DOKUMENTU MOHOU BÝT POUZE ILUSTRATIVNÍ A SPOLEČNOST JE MŮŽE, ALE NEMUSÍ PROVÁDĚT NA TRHU. VEŠKERÉ NÁZORY V TÉTO ZPRÁVĚ JSOU NÁZORY ANALYTICKÉHO ODDĚLENÍ SPOLEČNOSTI. JEDNOTLIVÍ OBCHODNÍCI NEBO JINÉ FIREMNÍ PUBLIKACE MOHOU VYJADŘOVAT ROZDÍLNÝ NEBO PROTICHŮDNÝ NÁZOR. NÁZORY V TÉTO ZPRÁVĚ MOHOU BÝT ZALOŽENY NA RŮZNÝCH ANALYTICKÝCH METODÁCH NEBO DISCIPLÍNÁCH. NAPŘÍKLAD FUNDAMENTÁLNÍ A TECHNICKÁ ANALÝZA OBVYKLE POUŽÍVAJÍ RŮZNÉ METODY A ODLIŠNÉ ČASOVÉ OBDOBÍ, PROTO MOHOU ČINIT RŮZNÉ ZÁVĚRY OHLEDNĚ VÝVOJE STEJNÉ KOMODITY, TERMÍNOVÉHO KONTRAKTU NEBO JINÉHO INVESTIČNÍHO NÁSTROJE.

 

INVESTIČNÍ STRATEGIE POPISOVANÉ V TÉTO ZPRÁVĚ JSOU RISKANTNÍ A NEJSOU VHODNÉ PRO KAŽDÉHO INVESTORA. POKUD PLNĚ NEPOROZUMÍTE PODMÍNKÁM A RIZIKUM POPISOVANÝCH OBCHODŮ, VČETNĚ ROZSAHU POTENCIÁLNÍHO RIZIKA ZTRÁTY, KTERÉ MUŽE DOSÁHNOUT A V URČITÝCH PŘÍPADECH I PŘESÁHNOUT HODNOTU PŮVODNÍ INVESTICE, MĚLI BYSTE SE TAKOVÝCH OBCHODŮ ZDRŽET. VÝSLEDKY INVESTIC MINULÉHO OBDOBÍ NEJSOU ZÁRUKOU VÝNOSU BUDOUCÍCH.

 

VÍCE INFORMACÍ ZÍSKÁTE NA WWW.COLOSSEUM.CZ A WWW.E-MINI.CZ.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688