Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  18.03.2005 09:47:13

Proventus Finance - souhrn 11.3. na trzích USA (18.3.2005)


Klid po bouři

 

Investoři jsou v posledních dnech jakoby posedlí ropou. Ať už vidí na obrazovkách svých počítačů strmě rostoucí grafy nebo platí horentní sumy u benzínových čerpadel. Včerejšek se z posledních dnů vymykal. Přesto že ceny dopoledne opět vystřelily vzhůru a hravě překonaly další rekord, když překročily hranici 57 dolarů za barel, uzavřely nakonec o 6 centů níže na 56,40 dolarech. Podobně malé změny zaznamenaly i hlavní akciové indexy. Dow Jones se po včerejším výprodeji prakticky celý den pohyboval kolem své středeční zavírací hodnoty a nakonec skončil 6 bodů pod ní. Hodnota technologického Nasdaqu Composite zůstala prakticky neměnná a S&P 500 přidal 2 body. Z jednotlivých sektorů vykázaly sílu zejména energetické akcie, technologie zůstaly „na svém“ a naopak oslabovaly akcie stavebních společností.

Není ropa v poslední době až moc černá a úrokové sazby stále nízké? Dobrá otázka. Reportér CNBC, Bob Pisani, se domnívá, že úrokové sazby jsou větším důvodem propadu akcií v tomto týdnu než ceny ropy. Sazby se derou vzhůru, i když jsou pořád zatím na historicky nízkých hodnotách. Výnos pětiletých dluhopisů uzavřel včera na 4,14 %, což znamená nárůst od začátku roku o téměř 15 %. Výnos desetiletých dluhopisů je i přes včerejší pokles na 4,47 % stále od začátku roku o 6 % výše. Pokud sazby porostou, což se dá ostatně očekávat, bude to mít negativní vliv na akcie, jejich ceny přirozeně klesnou. Ceny ropy jsou na historických maximech. U nich se však narozdíl od sazeb, dá očekávat větší korekce, proto jsou v současnosti pro akciový trh hrozbou menší.

Přejděme však k jiným problémům. Americká centrální banka FED včera hlasitě promluvila do korporátního sektoru. Regulatorní orgán doporučil bance Citigroup, aby nevyhledávala žádné větší dohody dokud si nedá do pořádku systém vnitřní kontroly. Toto prohlášení dal Citigroup FED při schválení akvizice banky First American SSB v Texasu. Důvodem obav Fedu jsou pravděpodobně některé dřívější dohody o financování dluhopisů Worldcomu či italskému Parmalatu.  

Včerejšek byl rovněž dnem výsledků. Společnost Morgan Stanly ohlásila za první čtvrtletí zisk 1,35 dolaru na akcii, o 19 centů vyšší, než předpokládali analytikové. Za lepšími výsledky stojí zejména dobré výsledky segmentu investičního bankovnictví. Investorům však zřejmě výrazné přebití odhadů nebylo dost dobré, poslali totiž akcie s tickerem MWD o 1,5 %.

Mírně vzrostly alespoň akcie Goldman Sachs. Této brokerské společnosti se podařilo odhady analytiků překročit dokonce o 70 centů na akcii. Zisk GS dosáhnul v prvním fiskálním čtvrtletí 2,94 dolarů na akcii, když tržby dokázaly meziročně vzrůst o 70 % na 6,41 miliard.

Dobrých výsledků ve svém třetím fiskálním čtvrtletí dosáhla i zásilková společnost FedEx. Její zisk za toto období činí 1,03 dolaru na akcii, o 5 centů více, než se čekalo. Ve čtvrtém čtvrtletí by se zisk FedExu měl pohybovat mezi 1,40 a 1,50 na akcii.

Ve čtvrtek vyšly také dvě důležité makroekonomické zprávy. Počet lidí, kteří šli v minulém týdnu poprvé žádat o podporu v nezaměstnanosti klesl podle ukazatele jobless claims o 10 000 na 318 000. Čtyřtýdenní klouzavý průměř jobless claims vzrostl o 3750 na 316 500, což je nejvyšší hodnota od 25.ledna. Ekonomové očekávali pokles na 316 tisíc. Počet lidí, kteří stále pobírají dávkynezaměstnanosti klesl o 48 tisíc na 2,65 milionu.  

Index vedoucích indikátorů americké ekonomiky v měsíci únoru vzrostl o 0,1%. Což je oproti lednovému poklesu o 0,3 % poměrně příznivý vývoj, který však byl ekonomy očekáván. Přesně polovina z deseti vedoucích indikátorů zaznamenala pozitivní vývoj. Nejvíce se o růst zasloužily ceny akcií a nízké hodnoty ukazatele jobless claims.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

29.03.2005Proventus Finance - souhrn 28.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
22.03.2005Proventus Finance - souhrn 21.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
21.03.2005Proventus Finance - souhrn 18.3. na trzích USA (21.3.2005) Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
15.03.2005Proventus Finance - souhrn 14.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
14.03.2005Proventus Finance - souhrn 11.3. na trzích USA (14.3.2005) Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688