Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Reality  |  15.04.2024 14:21:39

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena, 134 nízkoenergetických bytů vznikne u stanice metra Kolbenova

nízkoenergetický byt ilustrační

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Nové bydlení charakterizuje především perfektní dopravní dostupnost, mimořádně úsporný standard PENB-A, certifikace BREEAM a výběrové interiérové vybavení jako např. elegantní vyšší dveře, třívrstvé plovoucí podlahy nebo kvalitní chromované sanitární vybavení. S výstavbou developer počítá letos na podzim s předpokladem dokončení na přelomu 2026/2027. Ceny startují od 117 tisíc za metr čtvereční včetně DPH.

Nový osmipodlažní bytový dům o třech sekcích Kamila, Albína a Marie má v nabídce byty s převahou dispozic 2kk a 3+kk. Nechybí ani malometrážní 1kk s možností vybudování odděleného prostoru pro spaní nebo prostorné 4kk a 5kk v nejvyšších patrech. Vybrané byty disponují zasklenou lodžií nebo soukromou předzahrádkou v prvním nadzemním podlaží. V podzemním podlaží jsou umístěny sklepy a garážová stání připravená i pro nabíjecí stanice elektromobilů.

Interiérový design nových bytů je promyšlený a moderní s důrazem na praktičnost a efektivní využití prostoru. Vysoký standard potvrzuje výběrové interiérové vybavení jako např. elegantní vyšší dveře, třívrstvé plovoucí podlahy nebo kvalitní chromované sanitární vybavení. Zároveň je v projektu zachována vysoká kvalita zdravých a udržitelných materiálů s certifikacemi EPD, FSC, PEFC. Samostatnou kapitolou je pak propracovaný systém chytré domácnosti ve standardu nebo chytrý videotelefon pro otevírání vstupních dveří.

 

Nový bytový dům dosahuje nejnižší energetické náročnosti PENB–A, kdy oproti zpřísněnému legislativnímu standardu roku 2023 vychází úsporněji o 25 %. Střechy budov budou doplňovat fotovoltaické panely s instalovaným výkonem 72,60 kWp a fototermické panely s předpokládanou účinností 37,29 MWh za rok. Fotovoltaická elektrárna bude šetřit energii nejen ve společných prostorech, ale i v jednotlivých bytech a fototermické panely zajistí snížení nákladů na ohřev teplé vody. Šetrný přístup se nevztahuje pouze k energiím, efektivně se bude hospodařit také s pitnou vodou, kde se předpokládá úspora pitné vody až o 31 %, tj. 33,99 l denně na obyvatele.

V nové etapě naleznou zájemci smysluplně řešený veřejný prostor s venkovními plochami pro setkávání sousedů. Koncepce veřejných ploch vychází ze spolupráce se zástupci městské části a zahradním architektem Ferdinandem Lefflerem z renomovaného studia Flera. Přímo u bytového domu vznikne klidová zóna, která nabídne bylinkový záhon, piknikové sety s pevným grilem, menší dětské hřiště, ale také zastávky naučné stezky. Velkým benefitem bydlení ve čtvrti Emila Kolbena je také přilehlý park Zahrádky a zdejší rybník, hřiště, amfiteátr a cyklostezka ,“ uvádí Martin Horálek, senior projektový manažer Skanska Residential.

 

Nový bytový dům splňuje přísné požadavky mezinárodní certifikace udržitelnosti BREEAM v úrovni VERY GOOD. Nektaronosná zeleň a stromy mají pozitivní vliv na místní mikroklima. Své místo tu najdou také prvky na podporu biodiverzity, tedy hmyzí hotel nebo přírodní broukoviště.

Čtvrť Emila Kolbena nabídne v 5 fázích celkem 1 069 bytových jednotek na ploše 51 000 m2. V roce 2019 byla dokončena výstavba první etapy projektu s bytovými domy Greta (dcera), Lily (dcera) a Malvína (manželka), následovaly domy Jindřich (vnuk), Hanuš (syn) a budova Alfred (bratr), která bude dokončena během 2024. Nyní je na řadě sesterské trio Kamila, Albína a Marie.

Celý areál ponese odkaz jednoho z nejvýznamnějších českých průmyslníků 20. století – Emila Kolbena, průkopníka moderního elektrotechnického průmyslu v Čechách a zastánce silnoproudé elektrotechniky. Odkaz na slavnou industriální historii bude protkán napříč celým projektem. Bytové domy jsou pojmenovány po důležitých členech rodiny Emila Kolbena, nechybí ani designové prvky ve společných prostorách a součástí orientačního navigačního systému v celé čtvrti jsou umělecky ztvárněné “Sloupy Emila Kolbena”. Ty navrhlo studio LAND05 ve spolupráci s umělcem Matějem Hájkem.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688