Zeleninový recept - Patisoňáky
Stálá páteční rubrika
krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ”- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.
Vážení hosté,
Léto a parné dny přímo navádí, abyste vyzkoušeli
ZELENINOVÁ KUCHYNĚ
na tento víkend (24. - 25. 6. 2000) jsme z ní pro Vás připravili:
Jako aktuální recept Vám přinášíme:
"PATISOŇÁKY"
- Jemná krémová polévka z cukety
s osmaženým bílým chlebem - Patisonový koktejl s koprovým jogurtovým dresinkem
- "Patisoňáky" s bramborovou kaší
- Pečené plněné lilky s hranolky a česnekovou omáčkou
- Zapečená cuketa s těstovinami a zeleninou (na způsob fleků)
- Bábovka z cukety zdobená šlehačkou
(to jsou smažené placky ze strouhaného patisonu)
z majonézy a jogurtu
Pokud nemáte chuť zrovna na zeleninové pochoutky, můžete si pochutnat na minutkových jídlech z nabídky našeho stálého minutkového jídelního lístku. a tradičních víkendových jídlech jako jsou: Hovězí guláš
s houskovým knedlíkem, svíčková na smetaně s brusinkami a houskovým knedlíkem nebo vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a zelímTěšíme se na Vaši návštěvu.
Táňa a Vráťa Venderovi s personálem
Stůl si můžete objednat na tel. 41 48 06 11
Naše adresa: Michelská 87, Praha 4 - Michle (5 min. od metra Kačerov)
"Patisoňáky"
Suroviny na 4 porce:
400 g strouhaného patisonu
60 g mrkve
1 velká cibule
3 vejce
hladká mouka
kmín
olej
sůl
Celková doba přípravy:
cca 60 min.
10 g Bílkoviny
18 g Tuky
28 g Cukry
58 mg Vápník
2 mg Železo
16 mg Vitamín C
Energetická hodnota:
1282 kJ/312kcal - 1 porce
Pracovní postup:
Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme ji na trošce tuku. Mezitím si oloupeme patisony a odstraníme z nich velká semena. Spolu s očištěnou mrkví je nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme je na pánev k cibuli. Ochutíme kmínem a podusíme asi 10 minut. Směs necháme vychladnout, přidáme mouku, žloutky a sníh z bílků. Těsto zahustíme moukou. Lžící tvoříme malé placičky a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Jako příloha je vhodná bramborová kaše, popřípadě dle chuti i tatarská omáčka.
Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ”
– Michelská 87, Praha 4 – Michle(5 min od metra Kačerov)
Rezervace míst na tel. 02/41 48 06 11
Poslední zprávy z rubriky Dobroty:
Přečtěte si také:
Prezentace
30.10.2024 Pochybujete o crowdfundingu? Vsaďte na lepší…
30.10.2024 Hra o trhy: Jak volby a globální napětí ženou…
16.10.2024 Aby i v zimě nohy zůstaly v teple
Okénko investora
Radoslav Jusko, Ronda Invest
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Starbucks v červených číslech: Přinese vize nového generálního ředitele oživení?
Petr Lajsek, Purple Trading
Mgr. Timur Barotov, BHS
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Americké prezidentské volby za dveřma. Jaký vliv bude mít výsledek na žlutý kov?
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Portfolio 60/40: Nadčasová strategie pro dlouhodobé investory
Miroslav Novák, AKCENTA
Ali Daylami, BITmarkets
Trump vs. Harris: komu majitelé kryptoměn coby voliči dají radši hlas?