Táňa Venderová (Na Michelské)
Dobroty  |  23.06.2000 13:13:23

Zeleninový recept - Patisoňáky

Stálá páteční rubrika krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ”
- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.

Vážení hosté,
Léto a parné dny přímo navádí, abyste vyzkoušeli
lehká jídla, která nabízí
ZELENINOVÁ KUCHYNĚ

na tento víkend (24. - 25. 6. 2000) jsme z ní pro Vás připravili:

Jako aktuální recept Vám přinášíme:
"PATISOŇÁKY"

  • Jemná krémová polévka z cukety
    s osmaženým bílým chlebem
  • Patisonový koktejl s koprovým jogurtovým dresinkem
  • "Patisoňáky" s bramborovou kaší
    (to jsou smažené placky ze strouhan
    ého patisonu)
  • Pečené plněné lilky s hranolky a česnekovou omáčkou
    z majonézy a jogurtu
  • Zapečená cuketa s těstovinami a zeleninou (na způsob fleků)
  • Bábovka z cukety zdobená šlehačkou

Pokud nemáte chuť zrovna na zeleninové pochoutky, můžete si pochutnat na minutkových jídlech z nabídky našeho stálého minutkového jídelního lístku. a tradičních víkendových jídlech jako jsou: Hovězí guláš s houskovým knedlíkem, svíčková na smetaně s brusinkami a houskovým knedlíkem nebo vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a zelím

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Táňa a Vráťa Venderovi s personálem

Stůl si můžete objednat na tel. 41 48 06 11
Naše adresa: Michelská 87, Praha 4 - Michle (5 min. od metra Kačerov)

"Patisoňáky"
(smažené placky ze strouhaného patisonu)

Suroviny na 4 porce:
400 g strouhaného patisonu
60 g mrkve
1 velká cibule
3 vejce
hladká mouka
kmín
olej
sůl
Celková doba přípravy:
cca 60 min.
10 g Bílkoviny
18 g Tuky
28 g Cukry
58 mg Vápník
2 mg Železo
16 mg Vitamín C
Energetická hodnota:
1282 kJ/312kcal - 1 porce

Pracovní postup:
Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme ji na trošce tuku. Mezitím si oloupeme patisony a odstraníme z nich velká semena. Spolu s očištěnou mrkví je nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme je na pánev k cibuli. Ochutíme kmínem a podusíme asi 10 minut. Směs necháme vychladnout, přidáme mouku, žloutky a sníh z bílků. Těsto zahustíme moukou. Lžící tvoříme malé placičky a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Jako příloha je vhodná bramborová kaše, popřípadě dle chuti i tatarská omáčka.

Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ” – Michelská 87, Praha 4 – Michle
(5 min od metra Kačerov)
Rezervace míst na tel. 02/41 48 06 11


Poslední zprávy z rubriky Dobroty:

06.10.2000  Michelská plachta - krůtí steak Táňa Venderová (Na Michelské)
22.09.2000  Mušle na španělský způsob Táňa Venderová (Na Michelské)
08.09.2000  Ovarové nebo pečené koleno Táňa Venderová (Na Michelské)
01.09.2000  Halušky s uzeným ovčím sýrem Oštěpok Táňa Venderová (Na Michelské)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

Vyloučení odpovědnosti

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688