Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
Akcie ve světě  |  08.09.2004 21:20:00

Fio informuje: Akciové trhy v zámoří se po pozitivním úvodu přesunuly do červených čísel


Americké akciové indexy dnes oscilují v poměrně úzkém pásmu, když investoři na jedné straně „obdrželi" pozitivní komentář ohledně ekonomických vyhlídek z úst A.Greenspana, v opačném gardu dnes vystupují korporátní zprávy od zvučných společností, které investory zlamaly. Šéf Fedu mimojiné uvedl, že ekonomický růst opětovně nabírá na obrátkách po jeho viditelném zpomalení v uplynulém období na pozadí rekordních hodnot na trhu s ropou, tlumící spotřebitelský apetit. Proinflační tlaky zeslábly, nicméně Greenspan nenaznačil další možný pohyb úrokových sazeb, o nichž bude opět FOMC jednat 21. září. Ekonomové očekávájí další růst o 0,25%. Zmiňovanou hrozbou zůstává rostoucí federální rozpočtový deficit, stejně tak prohlubující se deficit obchodní bilance.


      Z podnikové úrovně dnes nepříznivá předběžná čísla o hospodaření vydal 3. největší drogistický velkoobchodník McKesson (MCK), který propadá o 15% (očekává zisk v tomto Q mezi 20 - 25c/a vs. tržní konsenzus 50c/a), 6% ztrácí největší světový distributor nealko nápojů Coca-Cola Enterprises (CCE) po snížení ziskového výhledu pro tento rok o 20c/a na 1,23$/a. Mateřská Coca-Cola (KO) propadá o 4,5% a výrazně „pomáhá" Dow indexu do červených čísel. 17% ztrácí největší US producent mléka Dean Foods (DF), který revidoval srpnový ziskový prospekt pro tento rok o 10% na 2$/a. Kvůli horším prodejům padají o 6% akcie výrobce kosmetiky Avon Products (AVP). Po downgradu na „neutral" od Merrill Lynch oslabují o 4% i akcie Motoroly (MOT) navracející se zpět k 15$ úrovni. Ze zajímavých růstů naopak zmiňme 15% růst akcií spol. Mamma.com (MAMA) po oznámení o možném odkupu až 600 tis. akcií. O 18% zpevňují akcie maloobchodníka Retail Ventures (RVI), když společnost reportovala zisk 3c/a namísto očekávané 1c ztráty. Vyšší (210 mil.$) než očekávané tržby (195 mil.$) tržby pro r. 2005 znamenají posun o 14% vzhůru pro provozovatele internetové reklamy ValueClick (VCLK).

      
Aktuálně se akciové indexy pohybují s přibližně 0,2% ztrátou, Nasdaq získává oporu na úrovni 1850b., Dow si udržuje hodnoty nad hranicí 10300b. Důležitým impulsem bude po closu report finančních čísel ze strany polovodičového giganta Texas Instruments (TXN), který udá další směr - nejen - pro technologický sektor. Po zklamání Intelu mají polovodičové společnosti co "napravovat". Konsenzus trhu je nastaven na kvartální zisk ve výši 26,4c/a a tržby 3,3 mld.$, pro následující Q pak 27,5c/a resp. 3,36 mld.$.

Tyto zprávy pro vás vytváří Fio, burzovní společnost a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688