Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  31.08.2004 09:58:15

Proventus Finance - souhrn 30.8. na trzích USA


Poloprázdný Wall Street poslal akcie dolů

 

Republikáni z celé země se sjeli do  New Yorku stejně jako legie demonstrantů, ale většina obchodníků je asi na pláži. Proto, i když se Dow Jones Industrial index propadl o 72,5 bodu a Nasdaq Composite o 25, byly objemy obchodů až směšně nízké. Denní objem na Nasdaqu, necelá miliarda kusů akcií, je pouze 44% průměrného denního objemu v tomto roce. Objemy na NYSE byly v procentuálním vyjádřením vůči své průměrné hodnotě ještě nižší – 41%.

Některé pozorně sledované indexy a akcie včera poměrně výrazně oslabily. Philadelphia Semiconductor Index ztratil 2,3%. Interactive Week Internet Index se propadl o 1,94%, když akcie velkých internetových společností Google a Amazon.com ztratily 4%, a Amex Biotechnology Index zaznamenal ztrátu 3%.

Provozovatel zábavních parků, Six Flags, se včera dočkal snížení ratingu od agentury Standard & Poor’s z B+ na B. Jedná se sice stále o investiční stupeň, ale i tak investoři reagovali výprodejem a poslaly akcie Six Flags dolů o 5,7%. Cena 4,46 dolarů za akcii je již jen o dolar vyšší než její 52-týdenní minimum. Za rok 2004 akcie Six Flags oslabily již o 44%. Ani reklama na tančícího Mr. Six, kterou zná nazpamět snad každý Američan nedokázala přilákat do zábavních parků Six Flags více návštěvníků.

Ceny ropy opět padají. Cena lehké ropy spadla na newyorském trhu o 95 centů na 42,28 dolarů za barel, ale v průběhu dne se dostala až na 41,30, což povzbudilo investice do akcií aerolinií, jejichž akcie tím pádem posilovaly. Propad cen přišel poté, co ujištění OPECu o jeho dodávkách zahnalo obavy z nižší produkce Iráku. Sabotéři se totiž opět zaměřili na iráckou ropnou infrastrukturu a zaútočili na ropovody hned na několika místech v zemi. Útoky snížily produkci ropy v Iráku na 1,4 milonů barelů denně. OPEC ale trhy uklidnil, když prohlásil, že se během následujících měsíců pokusí zvednout svou těžební kapacitu o 1 milion barelů denně. V současné době tento kartel produkuje zhruba 30 milionů barelů ropy denně.

Akcie společnosti Accredo Health, která poskytuje léky a léčbu chronicky nemocným pacientům, včera ztratily více než pětinu své hodnoty poté, co společnost varovala před nízkým ziskem. Zisk Accredo Health by měl ve fiskálním roce 2005 činit 1,45 – 1,53 dolarů na akcii, což jsou o 40 centů nižší hodnoty oproti dřívějším očekáváním. Analytikové Zacks předpokládali, že zisk společnosti v roce 2005 bude 1,89 dolarů na akcii.

Masokombinát Tyson Foods snížil výhled na zisk za fiskální rok 2004, který pro něj končí 2.října, z 1,26-1,33 na 1,08-1,15 dolarů na akcii. Nižší zisky má na svědomí zejména nižší poptávka po hovězím a kuřecím masu.

Deník Wall Street Journal oznámil, že společnost UBS se chystá odkoupit divizi kapitálových trhů od Charles Schwab za 265 milionů dolarů. Tato cena je sice nižší, než 321 milionů, které za tento byznys zaplatila společnost Charles Schwab před 8 měsíci, přesto se někteří analytikové domnívají, že se jedná o dobrý tah. Objevují se rovněž spekulace, že se Charles Schwab hodlá vrátit ke svým původní činnosti a bude se soustředit na retailové brokerské služby a institucionální investování. Akcie Schwab se včera propadly zhruba o 3%, akcie UBS ztrácely jen mírně.

Na závěr připomeňme včerejší makroekonomická čísla. Ministerstvo obchodu USA oznámilo, že osobní příjmy amerických rezidentů vzrostly v měsíci červenci o 0,1%, což znamená nejpomalejší růst za poslední 2 roky. Spotřebitelské výdaje po červnovém poklesu 0,2% vykázaly 0,8%-ní růst. Rychlejší růst výdajů způsobil 1,3%-ní pokles míry úspor z 1,3 na 0,6%. Disponibilní přijmy (příjmy po zdanění) vzrostly o 0,1%. Cenový index spotřebitelských výdajů pak zůstal nezměnen v celkovém i jádrovém vyjádření.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

01.12.2004Proventus Finance - souhrn 30.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
01.10.2004Proventus Finance - souhrn 30.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
23.08.2004Proventus Finance - souhrn 20.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.08.2004Proventus Finance - souhrn 19.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
19.08.2004Proventus Finance - souhrn 18.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688