Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  17.06.2004 10:11:32

Proventus Finance - souhrn 16.6. na trzích USA


Akcie brzdí ropa a obavy z vyšších sazeb

 

Na Wall Streetu pokračuje stagnace, když obavy z cen ropy převyšují pozitivní ekonomické zprávy a obchodníci nejsou stále ochotní se pohnout kupředu před zasedáním Fedu.DJIA se pohyboval v rozmezí 40 bodů a skončil takřka na stejné úrovni. Nasdaq se pohyboval v rozmezí 12 bodů a S&P v rozmezí 5 bodů. Objem obchodů byl opět nízký.Firma Oracle táhla Nasdaq směrem dolů, potom co se investorům včerejší výsledky asi nezdály tak uspokojivé. Akcie Oraclu spadly o 3%  a byly nejaktivnějším titulem. Nejlépe na tom byly energetické akcie. Exxon Mobil byl nejlepší  DJIA s růstem 1,2%, přibližně stejného růstu dosáhl Amex Oil Index. Ceny ropy ráno rostly, ale během dne šly dolů, poté co vláda oznámila růst zásob ropy o 800,000 barelů.

Ekonomické zprávy byly příznivé. Beige book vydávaná Fedem přinesla zprávu o zlepšujícím se stavu na trhu práce v posledním období. Zprávy Fedu  ukazují, že ekonomická aktivita během dubna a května rostla v rámci celého území USA. Najímání pracovních sil rostlo rychlejším tempem ve většině distriktů, zatímco mzdy rostly jen mírně. Rezervní banky oznámily mírný nárůst spotřebitelských cen, ale většina disktriktů zaznamenala růst cen vstupů, zejména pak produktů spojených s energetikou, stavebních materiálů a oceli.

Průmyslová výroba vzrostla v květnu meziměsíčně o 1,1%, nejrychleji za posledních šest let. Počet nově započatých staveb mírně poklesl z 1,981 miliónů v dubnu na 1,967 v květnu, ale stále zůstává relativně vysoký. Počet stavebních povolení vzrostl v anulazivaném vyjádření na 2,077 milionů v květnu z dubnových 2,006 milionů. Ekonomové předpokládali propad na 1,965 milionů. Akcie hlavních stavebních firem však skončily den níže, což bylo způsobeno opět obavami z úrokových sazeb.

Akcie výrobce zdravotnických zařízení Cyberonics vzrostly o více než 75%, když jejich cena vzrostla z 20 na 35 dolarů, poté co poradní sbor FDA doporučil ke schválení nové zařízení na léčení depresí. Efekt na růst akcií firmy Cyberonics měla rovněž zpráva o možném převzetí společností Boston Scientific.

Největším viníkem malátnosti technologických akcií byl Oracle. Oracle oznámil v úterý po zavření trhu výsledky za svoje čtvrté fiskální čtvrtletí. Zisk na akcii vzrostl na 19 centů, o cent více než analytici předpokládali. Tržby vzrostly meziročně o 8,6% na 3,08 miliard dolarů, k čemuž přispěl prodej softwarových licencí s velkou marží. Investoři přesto nebyli nadšení.

 Akcie společnosti Delta Air Lines spadly o 3%. CEO společnosti sdělil, že přístup ke kapitálovým trhům se pro Delta Air Lines téměř rozplynul, rovněž chybí prostor pro zvyšování cen. CEO však vstup pod ochranu kapitoly 11 považuje až za poslední možnost.

Investiční banka Bear Stearns oznámila  za druhé fiskální čtvrtletí zisk na akcii 2,49 dolarů, o 26 centů více se předpokládalo. Tržby vzrostly meziročně téměř o 18% procent na 1,72 miliardy dolarů.  Tyto údaje měly pozitivní vliv na cenu jejích akcií. Prodejce elektroniky Best Buy oznámil zisk na akcii ve výši 34 centů, o cent lépe více než předpokládali analytici. Prodeje vzrostly meziročně o 17,3% na 5,47 miliard.

Významnou událostí je dohoda o fúzi kasin MGM Mirage a Mandalay Resort Group. Vznikne tak největší společnost svého druhu na světě. MGM Mirage zaplatí  71 dolarů za akcii, respektive 4,8 miliard dolarů.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

28.06.2005Proventus Finance - souhrn 27.6. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
23.06.2005Proventus Finance - souhrn 22.6. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
21.06.2005Proventus Finance - souhrn 20.6. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
17.05.2005Proventus Finance - souhrn 16.5. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
17.02.2005Proventus Finance - souhrn 16.2. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688