Cianews.cz (ČIA)
Akcie v ČR  |  18.03.2004 11:48:01

Mezi nejobdivovanější společnosti se letos zařadil i ČEZ



Nejobdivovanější společností v České republice se opět stala Škoda Auto. Mladoboleslavská automobilka vítězí v této anketě trvale od jejího vzniku v roce 1999. Na druhém místě zůstal Plzeňský Prazdroj a na třetí místo postoupil ČEZ, který byl loni až desátý a v roce 2002 se v horní desítce vůbec neobjevil. O výsledcích ankety dnes novináře informoval předseda sdružení Czech Top 100 Jan Struž.

V první desítce se dále umístily v uvedeném pořadí společnosti Eurotel Praha, Budějovický Budvar, Barum Continental, Komerční banka, Třinecké železárny, Česká pojišťovna a Skanska cz. Oproti loňsku si polepšily Komerční banka, Třinecké železárny, Česká pojišťovna, které se v roce 2003 mezi horních deset nezařadily. Naopak z první desítky vypadly společnosti Hella Autotechnik, Karosa a České aerolinie. Podle manažera sdružení Czech Top 100 Tomáše Davida se ale zmíněné společnosti umístily těsně za první desítkou.

Podle Struže přehled nejobdivovanějších společností netvoří jen velké společnosti. "Vysoko se umístily i menší společnosti, například Rodinný pivovar Bernard, OEZ, Grada Publishing, Ravak, Papirius či Seznam.cz," zmínil Struž. V kategorii služby pro podniky zvítězila vládní agentura CzechInvest a druhý skončil CzechTrade. Až za nimi se umístily soukromé společnosti jako například Veletrhy Brno či KPMG Česká republika.

Přehled nejobdivovanějších společností je sestaven na základě odpovědí 1,5 tisíce respondentů. Zhruba 90 procent z nich jsou ředitelé společností, zbytek tvoří analytici, zástupci profesních asociací a auditoři. Respondenti měli za úkol hodnotit společnosti podle postavení na trhu, inovací, vztahu k zaměstnancům, obchodním partnerům, veřejnosti i životnímu prostředí.

Sdružení Czech Top 100 vzniklo v roce 1994 s cílem pravidelně sestavovat a zveřejňovat seznam nejvýznamnějších společností v České republice podle vybraných ekonomických ukazatelů. Sdružení vyhlašuje každoročně čtyři žebříčky - 100 nejobdivovanějších společností v ČR, 100 nejvýznamnějších společností v ČR podle tržeb, TOP 10 systémových integrátorů a 100 nejlepších výročních zpráv. Dále organizuje doprovodné programy, konference a odborná diskusní fóra.

-dtr-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:45  Týden na akciových trzích: Indexy opět na rekordech, a to v Evropě i USA - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Pá 11:38  Photon zveřejnil kvartální výsledky Research (Česká spořitelna)
Pá 11:36  Colt CZ dokončil koupi výrobce střeliva S&B Research (Česká spořitelna)
Pá 10:26  CTP: Oznámen konverzní poměr pro akciovou dividendu Research (J&T BANKA)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688