Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
Údaje o firmách  |  16.05.2000 10:52:40

Česká spořitelna navrhuje nové představenstvo

CEKIA - hlavní stránka ČEKIA
Váš poskytovatel informací

tel. 02/220 98 181

www.ariadna.cz

Oficiální ukončení privatizace České spořitelny se očekává zhruba v polovině června. V zájmu transparentního rozhodovacího procesu a přehledné organizační struktury bylo navrženo nové představenstvo České spořitelny a určeny kompetence jeho členů za jednotlivé oblasti.

Jmenování nového představenstvo podléhá souhlasu dozorčích orgánů (ČNB, Komise pro cenné papíry a dozorčí rada České spořitelny) a mělo by proběhnout až po ukončení privatizace České spořitelny. Po organizační stránce bude Česká spořitelna rozdělena do šesti oblastí.

 

Členy představenstva jsou navrženi:

 

Odpovědnost za oblast:

John James Stack, MBA

předseda představenstva a generální ředitel

Integrace a transformace, řízení úvěrových rizik, řízení lidských zdrojů, marketing/komunikace, právní záležitosti, audit

Mgr. Dušan Baran

místopředseda představenstva a finanční ředitel

Úsek finančního řízení, účetnictví/controlling, řízení tržních rizik, správa majetkových účastí, strategie

Ing. Daniel Heler

člen představenstva

(doposud Erste Bank Sparkassen (CR) a.s.)

Finanční trhy, treasury, investiční bankovnictví, IPO´s, kapitálové účasti, Corporate Finance, řízení aktiv, finanční instituce

Mgr. Gernot Mittendorfer

člen představenstva

(doposud Erste Bank Praha)

Komerční bankovnictví,

Velcí klienti, malé a střední podniky, velké obce,

Vývoj produktů, syndikované úvěry, financování obchodu, projektové financování, financování nemovitostí

Ing. Martin Škopek

člen představenstva

Drobné bankovnictví, privátní klienti a malé podniky,

Řízení poboček ,

Vklady, úvěry a hypotéky,

Podpora prodeje, vývoj produktů, samoobslužné bankovnictví, přímé bankovnictví, malé obce

Pokud jde o oblast “IT, pracovní postupy, správa nemovitostí, platební styk”, v současné době probíhají jednání o kandidátech. Předpokládá se, že navržený kandidát bude znám do poloviny června.

Na návrh Erste Bank, většinového hlavního akcionáře České spořitelny, byly dosavadním členům představenstva - panu Romanu Mentlíkovi a panu Petru Hlaváčkovi nabídnuty důležité řídící funkce v České spořitelně. Oba pánové byli výslovně požádáni, aby i nadále dali České spořitelně k dispozici své know-how a své schopnosti.

Volba nových členů představenstva sleduje cíl zajištění vysoké podnikatelské kultury při integraci a s vědomím toho, že v této dramatické fázi nové orientace České spořitelny jsou zapotřebí zkušenosti z nejrůznějších oblastí a hluboké řídící zkušenosti.

Nově jmenované představenstvo je zárukou účelných rozhodnutí v rámci integrace a nové orientace České spořitelny. V další fázi proběhne výběr dalších 50 nových vrcholových řídících pracovníků pro ČS.

Nové představenstvo se zavazuje přispět k tomu, aby se z České spořitelny a z Erste Bank staly vedoucí finanční instituce ve střední Evropě, čehož chce dosáhnout intenzivní orientací na finanční potřeby zákazníků, novým uspořádáním pracovních operací, účinnou týmovou prací a respektováním očekávání akcionářů.

 

Jack Stack (54) zahájil své působení v bankovnictví v roce 1977 v controllingu Chemical Bank. Brzy převzal péči o zákazníky a strategické umísťování nových poboček. Ve vedoucí pozici se podílel na fúzi Chemical a Manufacturers Hannover. Po uskutečnění fúze Chemical a Chase Manhattan Bank v roce 1996 se Jack Stack stal výkonným viceprezidentem a byl pověřen slučováním poboček a dalším odbytem. V roce 1998 převzal vedení banky. V roce 1999 ho Erste Bank získala pro práciČeské spořitelně.

Dušan Baran (35) zahájil svou bankovní kariéru v roce 1991 v oddělení finančního řízení Agrobanky. V roce 1993 přešel jako vedoucí řízení rizik do České spořitelny. V roce 1994 převzal řízení aktiv a pasiv, v roce 1996 se stal vedoucím oblasti finančního řízení, v roce 1997 vedoucím řízení rizik a v roce 1998 členem představenstva a místopředsedou ČS a v roce 1999 předsedou představenstva České spořitelny.

Daniel Heler (40) pracuje v bankovnictví od roku 1983. Nejdříve působil na oddělení devizových a peněžních trhů. V roce 1990 se stal vedoucím obchodního oddělení Československé obchodní banky Praha. V roce 1992 byl jmenován vedoucím treasury a členem představenstva Crédit Lyonnais Praha. V roce 1998 byl jmenován do představenstva Erste Bank Sparkassen (CR) a.s., kde nesl odpovědnost za finanční řízení a investice. Od roku 1999 je místopředsedou představenstva Erste Bank Sparkassen (ČR) a.s..

Gernot Mittendorfer (36) začínal v roce 1990 v tehdejší Erste Österreichische Spar-Casse a mimo jiné pracoval jako Account Manager pro velké klienty a v oblasti drobného bankovnictví. V roce 1997 přešel do představenstva Sparkasse Mühlviertel-West, kde odpovídal za úvěrové obchody, účetnictví a controlling, majetkové účasti, zahraniční obchod a vykonával také dozorčí funkce v České republice. Od roku 1999 je členem představenstva Erste Bank Sparkassen (CR) a.s..

Martin Škopek (33) působil od roku 1990 do roku 1999 v různých funkcích v Komerční bance, naposledy v pozici obchodního ředitele divize bankovnictví pro občany a podnikatele. V minulém roce byl v představenstvu České spořitelny pověřen péčí o drobné bankovnictví a informační technologie.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688