Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  20.01.2004 12:27:01

Z velkých bank zveřejní výsledky hospodaření nejdříve ČS a ČSOB



Jako první z velkých bank působících v České republice zveřejní neauditované hospodářské výsledky za loňský rok podle českých účetních standardů (CAS) 30. ledna Česká spořitelna (ČS). Československá obchodní banka (ČSOB) předá hospodářské výsledky burze 27. února, Komerční banka (KB) zveřejní hospodaření podle českých i mezinárodních standardů 27. března. ČIA to sdělili zástupci bank.

Na konci února dá k dispozici přehled hospodaření podle CAS také HVB Bank, hospodářský výsledek Živnostenské banky by měl být zveřejněn v druhé polovině února. GE Capital Bank bude podle jejího mluvčího Jana Hainze postupovat v souladu v předpisy České národní banky a výsledky v CAS zveřejní nejpozději 31. března, ve stejný den bude o svém hospodaření informovat také Raiffeisenbank. eBanka předběžné výsledky uveřejní 24. března.

"Naše hospodaření měřeno americkými účetními standardy (GAAP) uveřejníme o něco dříve, předpokládám v druhé polovině března," uvedl Hainz. Výsledky vykazované v mezinárodních účetních standardech (IAS) bude ČSOB zveřejňovat 15. března, ČS 17. března a KB 31. března. HVB Bank zveřejní výsledky podle mezinárodních standardů na konci února, Raiffeisenbank tyto výsledky nevydává.

Největší českou bankou je s bilanční sumou ve výši 636 miliard korun ČSOB. Tato banka vlastněná belgickou KBC vytvořila v roce 2002 čistý zisk (IAS) ve výši 6,6 miliardy korun. Nejziskovější je však v České republice KB, která patří do skupiny francouzské Societe Generale. Čistý profit KB (IAS) činil v roce 2002 8,763 miliardy korun. ČS, jež vlastní na českém trhu největší portfolio retailových klientů, generovala v roce 2002 čistý zisk (IAS) ve výši 6,455 miliardy korun. Jejím majoritním vlastníkem je rakouská Erste Bank.

HVB Bank patřící do skupiny HVB Group předloni podle (CAS) vydělala 100 milionů korun, GE Capital Bank loni vykázala zisk (GAAP) 1,665 miliardy korun. Raiffeisenbank, patřící do rakouské finanční skupiny RZB Group loni vydělala 98,5 milionu korun (CAS), eBanka vlastněná tuzemskou skupinou PPF naopak prodělala 250 milionů korun (CAS).



-vp-, -td-, -ph-



Copyright 2003 Česká informační agentura, s.r.o.




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688