Pojištění  |  24.10.2024 10:59:16

Vysoká poptávka po first minute zájezdech potvrzuje trvalý zájem o cestování

Cestovní kanceláře již nabízejí zájezdy v předprodeji, což motivuje mnoho Čechů k plánování dovolené na nadcházející letní sezónu 2025. Je evidentní, že zájem o first minute zájezdy bude vysoký. Kromě tradičních destinací roste poptávka také po jižnějších lokalitách, jako je například Albánie. Pro mnohé cestovatele se stalo pojištění storna nedílnou součástí nákupu zájezdu, což přispívá k jejich klidu a jistotě při plánování.

Většina cestovních kanceláří odstartovala prodej first minute zájezdů na nadcházející letní sezónu již během srpna. Už teď je zřejmé, že zájem o tento druh zájezdů bude vysoký. „Letošní sezóna byla z pohledu zájmu a počtu klientů rekordní a z dosavadních prodejů na příští léto je patrné, že tento zájem neopadá,“ říká Jan Bezděk, tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer. Poptávka po first minute zájezdech bude podle cestovních kanceláří vrcholit během zimních měsíců.

Mezi nejnavštěvovanější destinace příštího léta bude patřit tradičně Turecko, řecké ostrovy, zejména Kréta a Rhodos, Španělsko, Itálie, či Egypt. „Na popularitě roste i Albánie, kam příští léto plánujeme mimo jiné i zájezdy na jih země, kde vzniká nové letiště Vlora. Připravovanou novinkou bude také oblast Sitia na východě Kréty,“ dodává Kateřina Pavlíková, tisková mluvčí cestovní kanceláře Čedok.

„Klienti vědí, že během first minute nabídek mají k dispozici nejširší nabídku,“ říká Petr Kostka, tiskový mluvčí cestovní kanceláře EXIM tours. Zájezdy v předprodeji si nejčastěji pořizují turisté s pevně stanoveným termínem dovolené, věrní zákazníci, kteří si chtějí objednat svůj oblíbený hotel, nebo rodiny s dětmi. „Zvláště hotely se zázemím pro rodiny s dětskými kluby mizí v posledních sezónách velmi rychle,“ dodává Petr Kostka.

V posledních letech si lidé také zvykli připlatit za lepší cestovní pojištění, a to primárně kvůli pandemii, která v předchozích letech výrazně omezila cestování. „Přibližně tři čtvrtiny klientů si spolu se zájezdem přes cestovní kancelář sjednají i pojištění storna,“ říká Vlastimil Divoký, manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny. „I dnes, po skončení pandemie, zaznamenáváme zvýšený počet stornovaných zájezdů právě kvůli respiračním onemocněním,“ dodává Vlastimil Divoký.

Cestujte bez obav s možností změny či storna

Rezervace zájezdu téměř rok předem s sebou nese riziko, že se objeví nepředvídatelné okolnosti, které zkomplikují odjezd na dovolenou nebo vyžadují změnu termínu či destinace. „Změny v rámci objednaných dovolených zakoupených jako first minute je možné provádět až do 45 dnů před odletem. V případě zakoupení připojištění lze tyto změny provádět zdarma dokonce až do deseti dnů před odletem,“ říká Lucie Hasman, tisková mluvčí cestovní kanceláře CK Blue Style.

Pro mnoho lidí se také stalo neodmyslitelnou součástí pojištění storna zájezdu. V rámci tohoto pojištění je pak při splnění sjednaných podmínek možnost zájezd z řady důvodů zrušit. „Většina našich klientů si sjednává pojištění, které zahrnuje i možnost storna. Toto pojištění se ukazuje jako užitečné v situacích, kdy jim neočekávané okolnosti bráni odcestovat,“ dodává Lucie Hasman.

Pořízení tohoto pojištění přímo v cestovní kanceláři má mnoho výhod. Cestovní kanceláře totiž obvykle dokážou s pojišťovnami dohodnout lepší podmínky, co se týče ceny i rozsahu pojištění. „Při sjednání cestovního pojištění včetně storna přímo v cestovní kanceláři vyjde celková cena výhodněji, než kdyby si klient pojištění zařizoval sám u pojišťovny. Navíc jsou jeho parametry uzpůsobeny typu zájezdu, který daná CK nabízí,“ říká Vlastimil Divoký.

Vlastimil Divoký

manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny

ERV Evropská pojišťovna

ERV Evropská pojišťovna je součástí největší světové skupiny cestovních pojišťoven, patří do rodiny ERGO a Munich Re, jedné z vedoucích světových zajišťoven. Toto silné mezinárodní zázemí jí umožňuje být i v České republice nositelkou světových trendů ve svém oboru.

ERV Evropská nabízí nejširší spektrum vysoce kvalitních produktů od pojištění pro individuální jednorázové cesty přes celoroční pojištění až po skupinové pojištění pracovních cest. Již potřinácté byla Asociací českých pojišťovacích makléřů zvolena Pojišťovnou roku v kategorii Specializované pojištění.

Více informaci na: online.ervpojistovna.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

St 17:00  Počet zraněných na silnicích v 1. pololetí vzrostl (Německo) OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 12:00  Aktuality z pojištění vozidel na východních trzích OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688