Vrr. Knédl Štaflík, vnc. (Vařená nudle)
Vařená nudle  |  27.12.1999 11:25:08

Děkujeme, změňte se !!!

      Minulý týden přinesl také jedno velké překvapení - výzvu "děkujeme, změňte se!" - prohlášení bývalé mlčící většiny k roku 2000. Přes všechnu propagaci, kteru autoři této výzvě věnovali, zachytila výzvu i reakci na ní pouze redakce vařané nudle.

      "Vážení Spoluobčané !", začíná tato výzva "seděli jsme včera, tak jako vždy u televize abychom si odpočinuli po náročném pracovním dni a po zprávách na Nově se zničeho nic objevila výzva, kterou vám se vší naléhavostí předkládáme". Výzva pokračuje : "Ve jménu generace naší mlčící většiny i generací příštích kategoricky voláme po návratu slušnosti, morálky a politické korektnosti a žádáme vůdčí politiky hlavních politických stran, aby se v zájmu této země okamžitě změnili ! Není důvod zahazovat tak odborné, zdatné a odpovědné lidi - jedině tak, že se změníte, dokážete naši zemi pomoci."

      Přesto že výzva zůstala díky mlčení mlčící většiny téměř dokonale utajena, pomalu proniká i tam, kam se měla dostat. K nám zase pronikají ohlasy, a některé budeme postupně uvádět.

 

      "To je ale opravdu, ale opravdu dobrý podnět," reagoval po přečtení prvních řádků předseda parlamentu. "odstupovat se mi nechtělo, ale změnit se ?". Poslední zprávy mluví o připravené schůzce pana předsedy s lidovci a US, přizváni byli také p. Ruml a p. Zielinec.

      "Jak mohl někdo tak přesně trefit hřebíček na hlavičku ?" komentuje vtipně celou situaci premiér. "Již nyní pracujeme na převodu lidového domu původnímu majiteli - převod proběhne jakmile dům vysoudíme zpět. Neškodilo by taky trochu vyklírovat tu naši vládu, předběžný návrh dostane vaše redakce večer".

      "Už nikdy v životě nebudu dělit lidi na černé a bílé!" byla velmi stručná reakce na výzvu bývalého zmocněnce vlády České republiky pro lidská práva.

      "Jistě se do budoucna budu zasazovat o to, aby političtí činitelé dostaváli ročně dvanáct platů, jak je to logické" konstatoval nejmenovaný bývalý ministr. "Samozřejmě, budou muset pracovat alespoň čtrnáct měsíců".

      "My jsme svojí taktiku změnili již mnohokrát" řekl našemu zpravodaji s opravdovým pochopením předseda české komunistické strany. "Momentálně ale nemáme důvod cokoli měnit."

      "Výzva se k nám dostala již včera, a musím říci, že již brzy uvedeme vše do reality." Odpověděl na naši otázku po významy výzvy vůdce strany českých komunistů. "Co nejdříve zaregistrujeme naši organizaci jako náboženské hnutí, tam kam už dlouhou dobu patříme. Po poslední úpravě zákonů nebude problém sehnat potřebný počet hlasů. Zatím uvažujeme o názvu Svědkové Vladimíra Iljiče posledních dnů (SVIPD)"

      Zajímavá zpráva přišla také z České správy sociálního zabezpečení. Na její účet přišlo v průběhu pondělka za zcela záhadných okolností celkem 6 338 000 . Nejmenované zdroje blízké ekonomické kontrarozvědce uvedly pro Brněnského zpravodaje Vařené nudle že se jedná o dar čínského doktora Čju Ce Mina z Ulánbátáru pro sociální zabezpečení českých občanů. Momentálně se řeší způsob, jakým tento nečekaný dar zdanit.
      Jak se však podařilo zjistit našemu vzdálenému zpravodaji v nedaleké Moskvě, informace ekonomické rozvědky se zakládaly na pravdě - k finančnímu převodu opravdu došlo. Nejednalo se však o šest miliónů, nýbrž o jedenáct miliard, peníze nepřišly z Ulánbátáru, ale z Vídně a příjemcem nebyla ČSSZ, nýbrž KB. Účel finanční transakce je zatím neznámý, ale dle indicií se zdá, že výzva už pronikla i za hranice malého, ale našeho Českého království.
      "Celá situace se momentálně řeší", komentoval pro vařenou nudli hlavní pokladník ODS stav kolem záhadných peněz na účtu ČSSZ. "Všichni naši zaměstnanci pracovali v letech 1992-1999 tzv. Švarc-systémem, naše ekonomické oddělení momentálně pracuje na vyčíslení celkových škod a úniků, které tímto vzniky. Uvedená částka je zatím pouze záloha, další platby budou pokračovat, a to i zdravotním pojišťovnám."

      Překvapení přišlo i z dalšího konce naší milé vlasti. Do redakce Vařené nudle se dostavil pan E.T., toho času bytem hl. nádraží. Tomuto šikovnému mladíkovi se v roce 1993 podařilo na koleně vyrobit 160 cisteren kvalitní motorové nafty. Nám přinesl velmi neověřený tajný seznam svých spolupracovníků. Po přečtení prvních pěti jmen jsme seznam z bezpečnostních důvodů skartovali jako neověřený.

      Reakce na výzvu budeme i nadále sledovat a dokumentovat.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Vařená nudle:

01.04.2022  Česká pošta bude kandidovat na prezidentku republiky Ceskaposta.cz (Česká pošta)
02.06.2021  Po skrytém oznámení automobilky VolksWagon se Bitcoin řítí k zemi Vrr. Knédl Štaflík, vnc. (Vařená nudle)
02.04.2019  Apríl? Elon Musk spouští své vlastní ICO! CryptoSvet.cz (CryptoSvet.cz)
31.10.2007  Drogová mládež má nový hit - olizuje žáby Vřeteno Vřetenovič (Vařená nudle)
05.06.2007  Klaus Topolánek vs. Filip Paroubek Vřeteno Vřetenovič (Vařená nudle)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688