Research (eToro)
Akcie ve světě  |  18.10.2024 10:14:50

Akcie Netflixu vzrostly od nejnižší hodnoty v roce 2022 o 344 %

Minulý týden začala výsledková sezóna za třetí čtvrtletí mezi americkými společnostmi. Tento čtvrtek zveřejní své výsledky Netflix – gigant v oblasti streamování, jehož akcie za poslední dva roky vzrostly o působivých 344 %. Analytici očekávají, že společnost vykáže solidní růst tržeb o 14,4 % meziročně za třetí čtvrtletí, ale investoři mají v tomto období mimořádně vysoká očekávání od firem.

V pátek dosáhly akcie Netflixu historického maxima, kdy byly oceněny na 725 dolarů, což představuje více než 97% nárůst za poslední rok. Od dubna 2022 vzrostly akcie o 344 %. V předstihu před nadcházející zprávou za třetí čtvrtletí zůstává většina investorů optimistická a doufá v potvrzení dominance společnosti na globálním trhu streamování. Vysoké ocenění akcií by však mohlo některé investory přimět k realizaci zisků, pokud výsledky nebudou odpovídat očekáváním. Je důležité si uvědomit, že očekávání na výsledky společností jsou v tomto čtvrtletí obzvláště silná, aby ospravedlnila vysoké valuace mnoha firem.

Analytici předpovídají, že tržby Netflixu meziročně vzrostou o 14,4 % na 9,77 miliardy dolarů, zatímco zisk na akcii by měl vzrůst o 37 % na 5,11 dolaru. Společnost se stále více zaměřuje na živé přenosy a oznámila několik nových smluv v této oblasti. Na Štědrý den plánuje Netflix ve Spojených státech vysílat dva zápasy NFL a příští rok přinese na platformu pořad „Raw“, který je oblíbený mezi fanoušky wrestlingu. Desetiletá smlouva na tento program má hodnotu 5 miliard dolarů. Tyto kroky by mohly přinést další růstový impuls pro firmu.

Klíčovým ukazatelem pro investory zůstává počet předplatitelů. Očekává se, že se zvýší přibližně o 4 miliony na celkových 286 milionů. Nicméně od roku 2025 plánuje Netflix přestat zveřejňovat údaje o počtu předplatitelů, takže investoři se budou muset více zaměřit na jiné ukazatele, jako je zadlužení a hrubá marže, které pomohou posoudit ziskovost a celkovou efektivitu podnikání. Netflix intenzivně investuje do rozšíření své nabídky a odlišení od konkurentů, jako jsou Disney+ a Warner Bros. V roce 2024 plánuje rozpočet na produkci obsahu dosáhnout 17 miliard dolarů, přičemž náklady na jeden zápas NFL se odhadují na 75 milionů dolarů.

Akcie Netflixu jsou v současnosti vysoko oceněny – poměr ceny k ziskům pro následujících 12 měsíců činí 31,36. Spojené státy zůstávají největším trhem společnosti, kde tvoří 41 % jejích tržeb. Makroekonomické prostředí v USA je příznivé – ekonomika směřuje k "měkkému přistání", inflace klesá a trh práce je silnější, než se očekávalo. Navíc je možný další pokles úrokových sazeb ze strany Fedu, což by mohlo zvýšit kupní sílu spotřebitelů a podpořit pokračující růst Netflixu.

Paweł Majtkowski, analytik společnosti eToro

Očekává se, že výsledky Netflixu za třetí čtvrtletí 2024 ukáží solidní růst, který je podpořen novým obsahem a novými strategickými směry. Mezi hlavní body patří globální hity jako Baby Reindeer a očekávané uvedení Hry na oliheň 2. série a další série Stranger Things v roce 2025, které mají přilákat velké publikum.

Investoři sledují možné zvýšení ceny předplatného, přičemž standardní plán v USA by mohl vzrůst na přibližně 17 USD. Navzdory vyšším nákladům investice Netflixu do obsahu a omezení sdílení hesel posílily jeho schopnost udržet si předplatitele a generovat další příjmy z reklamy.

Nově oznámené živé sportovní akce, jako WWE Monday Night Raw a sváteční zápasy NFL, zdůrazňují expanzi Netflixu do oblasti sportu a živého vysílání, která má přilákat širší demografickou skupinu a zvýšit zapojení diváků. Investoři vnímají tento krok jako strategickou snahu odlišit Netflix od konkurence, což by mohlo přinést další růst v oblasti živého obsahu.

Od roku 2025 Netflix přestane zveřejňovat počet předplatitelů, což zdůrazňuje jeho současný důraz na tržby a strategickou evoluci. S akciemi blízko historických maxim by silná zpráva za třetí čtvrtletí mohla upevnit vedoucí postavení Netflixu na poli streamovacích služeb, i když společnost nadále zkoumá nové možnosti cenových a obsahových inovací, aby zůstala před konkurencí.

Jean-Paul van Oudheusden, analytik na investiční platformě eToro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:41  S&P 500: Toto jsou vítězové a poražení býčího trendu od října 2022 Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   8:23  Wall Street přebírala růstovou štafetu ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688