Hlavním tématem, okolo kterého se točil růst akciového trhu v prvním roce býčího trendu, byla umělá inteligence. Nepřekvapí proto, že na čele žebříčku nejvíce se zhodnocujících akcií z indexu S&P 500 najdeme cenné papíry společností NVIDIA, Super Micro Computer nebo Vistra. Akcie General Electric by ale mezi top tituly možná čekal málokdo. Firmě po dvou dekádách stagnace prospělo rozdělení na tři části. Letecká divize se dále obchoduje s tickerem GE a za dva roky na burze zdražila o 374 %.

V pořadí 19 nejvýkonnějších akcií, které za dva roky posílily o více než 200 %, najdeme 7 technologických titulů, zatímco odvětví nezbytného spotřebního zboží a služeb, energetiky, základních materiálů, zdravotní péče a realit nejsou zastoupena vůbec.

S&P 500 - nejvýkonnější akcie býčího trendu od října 2022

Mezi 24 největšími propadáky, tedy akciemi se ztrátou minimálně 25 %, naopak jsou tituly z odvětví nezbytného spotřebního zboží a služeb, přičemž Walgreens Boots Alliance a Dollar General odepsaly dokonce přes 65 %. Poraženými posledních dvou let jsou i hvězdy pandemických tržních kvartálů Moderna a Pfizer. Obecně mezi nejméně výkonnými akciemi jsou zejména firmy z takzvaně defenzivních sektorů.

S&P 500 - nejméně výkonné akcie býčího trendu od října 2022