Z regionů  |  07.10.2024 17:05:00

Rozsáhlý případ distribuce více než 5 milionů padělaných cigaret světových značek odhalili moravskoslezští policisté. (video)

‼️ Rozsáhlý případ distribuce více než 5 milionů padělaných cigaret světových značek odhalili moravskoslezští policisté. Zadrželi skupinu pěti mužů věku od 60 do 63 let, zejména z Frýdecko-Místecka, kteří tak na dani způsobili škodu téměř 20 milionů korun. Při domovních prohlídkách policisté našli mimo jiné přes 150 tisíc kusů cigaret a milion korun v hotovosti. Informovala o tom dnes policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Skupina mužů působila na území Moravskoslezského kraje od minulého roku. „Dva muži měli neoznačené cigarety různých značek a v různém množství, zpravidla v řádu několika desítek tisíc kusů, opatřovat a předávat je k uskladnění na předem vytipovaná a domluvená místa v okrese Frýdek-Místek svým komplicům. Měli tak mít připravenou cestu směřující ke konečným zákazníkům, kteří měli za kuřivo platit výrazně nižší cenu,“ přiblížila Štětínská.

Skupina si podle ní počínala velmi opatrně a konspirativně, přesto se informace o její činnosti dostala loni ke krajským kriminalistům z odboru hospodářské kriminality. Letos koncem září pak policisté všech pět mužů ve stejnou chvíli na několika místech současně zadrželi. „Kriminalisté spolupracovali dále s pracovníky Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj, kteří ze zajištěných tabákových výrobků na místě odebírali vzorky určené k následnému odbornému zkoumání. Policisté zajistili i další věci, které jsou podrobeny zkoumání specialistů odboru kriminalistické techniky a expertiz našeho krajského ředitelství,“ doplnila mluvčí.

„Vrchní komisař obvinil pětici mužů ze spolupachatelství trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Třem obviněným hrozí v případě uznání viny trest od 2 do 8 let, zbývající dva jsou ohroženi trestní sazbou ve výši 5 až 10 let,“ řekla Štětínská s tím, že soud poslal čtyři obviněné muže do vazby, jeden je vyšetřován na svobodě.

Rozsáhlý případ distribuce padělaných cigaret

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688