mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  24.09.2024 17:02:00

České incomingové firmy na veletrhu cestovního ruchu IFTM Top Resa 2024 v Paříži

24.09.2024 / 15:56 | Aktualizováno: 24.09.2024 / 17:02

Paříž se letos v září opět stala centrem mezinárodního cestovního ruchu díky veletrhu IFTM Top Resa 2024, kterého se účastnilo s využitím příspěvku na projekty ekonomické diplomacie PROPED Ministerstva pro místní rozvoj pět českých incomingových cestovní kanceláří a ubytovacích zařízení.

Veletrh IFTM Top Resa je již tradičně klíčovou událostí pro profesionály v oblasti cestovního ruchu a řadí se k nejvýznamnějším veletrhům cestovního ruchu v Evropě. Každoročně se jej účastní tisíce vystavovatelů i návštěvníků z celého světa. Očekávaná účast v letošním roce přesahuje 30 000 odborníků z řad tour operátorů, cestovních kanceláří, hoteliérů, dopravců a médií.

Letošní veletrh se konal ve dnech 17.-19. 2024 na pařížském výstavišti Porte de Versailles a účastnilo se jej pět českých firem, pro něž je účast na veletrhu příležitostí k navázání nových obchodních kontaktů, k upevnění již existující spolupráce se stávajícími partnery, ale i získat aktuálních informace o trendech a inovacích na trhu.
Společnou expozici na tomto prestižním B2B veletrhu připravilo ve spolupráci s pařížským zastoupením agentury CzechTourism Velvyslanectví České republiky ve Francii díky příspěvku na projekty ekonomické diplomacie PROPED Ministerstva pro místní rozvoj.

Rostoucí zájem francouzských turistů o Českou republiku
Česká republika má z hlediska cestovního ruchu jednoznačně co nabídnout, o čemž svědčí stále rostoucí zájem francouzských turistů.
V roce 2023 do Česka přijelo 253 tisíc tisíc francouzských návštěvníků, což bylo o 18 % vice, než v roce předchozím a očekává se, že tento trend bude v příštích letech pokračovat. Francouzi však obecně preferují domácí destinace – téměř 90 % z nich tráví dovolenou ve Francii. Z těch, kteří vycestují, směřuje 80 % do Evropy.
Francouzi se řadí mezi jednu z největších skupin zahraničních turistův České republice.
80 % turistů míří tradičně do hlavního města, nicméně postupně začínají objevovat i regionální destinace. Dalšími nejatraktivnějšími kraji jsou Jihomoravský a Plzeňský.
Dle statistik z roku 2023 stráví francouzský turista v Česku průměrně tři a půl noci.
Celkem do ČR vloni přijelo z celého světa 22,5 milionu turistů, což představovalo nárůst o 20 % oproti roku 2022.
Naše země je oblíbenou destinací pro tradiční poznávací zájezdy, ale také pro stále populárnější tematické a autentické zážitkové pobyty, ať už v oblasti gastronomie, wellness nebo aktivní turistiky. Turisty láká naše bohaté kulturní dědictví, krásná příroda a jedinečná architektura, tradice, ale i moderní umění.
Podobně jako ostatní sektory ekonomiky, tak i oblast turismu zásadním způsobem ovlivňují trendy, které mění tvář cestovního ruchu a vytvářejí zároveň nové přiležitosti pro aktéry v tomto sektoru. Reflektuje je tak i letošní ročník veletrhu IFTM Top Resa:
- udržitelnost a ekologické cestování,
-využití digitálních technologií a generativní umělé inteligence,
- inkluze a podpora přístupnosti a atraktivity destinací

Česká účast na veletrhu IFTM Top Resa 2024
Pět českých firem, které se letos veletrhu zúčastnily, patří mezi přední hráče v oblasti incomingového turismu. Tyto společnosti se zaměřují na poskytování komplexních služeb frankofonním návštěvníkům – od organizování zájezdů a poznávacích pobytů až po zajištění exkluzivních zážitkových programů a luxusního ubytování. Jejich přítomnost na veletrhu byla skvělou příležitostí představit se francouzským partnerům, kteří neustále hledají nové a atraktivní destinace pro své klienty, a prezentovat Českou republiku jako atraktivní a bezpečnou destinaci s bohatou nabídkou turistických produktů.

Tchéquie Tour - cestovní agentura se sídlem v Praze, která se zaměřuje na příjezdový cestovní ruch. Kromě tradičních turistických programů organizujeme vzdělávací a incentivní programy, konference, sportovní aktivity, kulturní a tematické programy, originální návštěvy a zájezdy.
Pragint Incentive & Travel Agency - cestovní agentura zaměřená na příjezdový cestovní ruch v České republice a ve střední Evropě. Mezi nabízené služby patří kompletní zajištění programů na míru dle přání zákazníka, či tematické programy pro specializované skupiny (architekty, zemědělce, vinaře, hasiče, …), atd.
Praha Tour - pražská incomingová agentura, působí na trhu od roku 1997. Specializuje se na francouzsky mluvící klientelu a nabízí kompletní služby při organizaci skupinových a/nebo individuálních zájezdů do Prahy, České republiky a do zemí střední Evropy (Polsko, Maďarsko, Rakousko), které vyhovují širokému spektru klientů, včetně seniorů, studentů, podniků, skupin se společnými zájmy, služebních cest atd.
Crystal Travel - působí v České republice a ve střední Evropě od roku 2007. Firma se specializuje na skupinové dovolené v Praze (klasické i tematické) a zájezdy po České republice včetně kombinací s návštěvami sousedních zemi.
Holiday Inn Prague - Hotel nabízí svým hostům pohodlí v blízkosti centra Prahy a s přímým přístupem do Kongresového centra Praha. K dispozici je 254 pokojů, hotelová zahrada s úchvatným výhledem na Prahu, vynikající restaurace a vynikající poloha v blízkosti Vyšehradu.

IFTM TOP RESA

IFTM TOP RESA

IFTM TOP RESA 1  ?

IFTM TOP RESA 1

?


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688