OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  25.09.2024 17:00:00

Do oblastí ohrožených velkou vodou se stěhuje čím dál více lidí (USA)

Podle nové zprávy společnosti Redfin specializující se na realitní a hypoteční služby se více lidí stěhuje do částí USA, kde je častější výskyt lesních požárů, záplav a extrémních veder, než kolik z nich naopak odchází.

Do oblastí s vysokým rizikem požárů se v loňském roce přistěhovalo o 63 365 lidí více než kolik se z nich odstěhovalo, přičemž mnoho z nich se přemístilo do Texasu. Pět texaských okresů s vysokým rizikem povodní zaznamenalo v roce 2023 čistý příliv více než 2 000 osob. Všechny oblasti se nacházejí v blízkosti Houstonu, který nedávno zažil záplavy a výpadky elektřiny způsobené hurikánem Beryl spolu s extrémními vedry.

V Kalifornii, která již má za sebou rušnou a náročnou sezónu požárů, se z oblastí s vysokým rizikem požárů odstěhovalo více lidí, než se do nich přistěhovalo – což je oproti roku 2022 obrat, který možná naznačuje, že lidé mohou stále více reagovat na riziko požárů v tomto státě, uvádí zpráva společnosti Redfin, technologické realitní kanceláře.

Celkem 34 170 lidí opustilo v loňském roce vysoce rizikové okresy USA; 17 357 z nich (50,8 %) odešlo z Kalifornie. To je více než 41,9 % zaznamenaných odchodů v roce 2022. V roce 2023 celkově zažily kalifornské oblasti s vysokým rizikem požárů čistý odliv 6 937 osob, uvádí zpráva Redfin.

V regionech USA s vysokým rizikem povodní byl registrován o 16 144 osob vyšší příliv lidí než odliv. Velký podíl na migraci do lokalit s vysokým rizikem povodní zaznamenala Florida, ale menší podíl než v roce 2022, což znamená, že lidé i tam už mohou být obezřetnější kvůli riziku velké vody.

Do regionů USA s vysokým rizikem povodní se přistěhovalo celkem 219 799 osob, zatímco 203 655 osob se odtamtud odstěhovalo, což představuje čistý příliv 16 144 osob; 53,5 % z 219 799 osob tvořili lidé, kteří se přistěhovali na Floridu. Zpráva uvádí, že v okresech Floridy s vysokým rizikem povodní byl čistý příliv 68 564 osob. V okresech s nízkým rizikem požárů v zemi došlo v roce 2023 k čistému odlivu 38 401 osob, a v okresech s nízkým rizikem povodní k čistému odlivu 6 892 osob, uvádí zpráva.

Podle únorového průzkumu mezi zhruba 3 000 americkými majiteli a nájemci domů, který byl proveden na objednávku společnosti Redfin, zhruba každý jedenáctý člověk, který se plánuje v blízké době přestěhovat, uvedl jako důvod obavy z přírodních katastrof nebo klimatických rizik. Další odpovědi byly častější: snaha získat více prostoru (32,4 %), nižší životní náklady (26,4 %) a přiblížit se rodině (16,4 %).

Zpráva vychází z analýzy údajů o domácí migraci od amerického Úřadu pro sčítání lidu (U.S. Census Bureau) a z hodnocení klimatických rizik od společnosti First Street. Společnost Redfin definuje vysoce rizikový okres jako okres, který se řadí mezi 10 % nejrizikovějších, pokud jde o podíl domů, které čelí vysokému riziku požáru nebo povodní.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688