mpo.cz (MPO)
Stát  |  24.09.2024 00:00:00

MPO spustilo web k České národní expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

 

Cílem České národní expozice na Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV) v Brně je prezentovat a propagovat český průmysl, především strojírenské a technické inovace, a podpořit české firmy v expanzi na zahraniční trhy. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) u této příležitosti spustilo nový web www.ceskanarodniexpozice.cz. Portál poskytuje podrobné informace o expozici, která je výsledkem spolupráce 13 státních institucí pod vedením MPO. Podtitulem České národní expozice je výročí 20 let České republiky v Evropské unii, které si právě letos připomínáme.


„Česká národní expozice na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně je významnou příležitostí pro prezentaci inovací a technologického pokroku českého průmyslu. Naším cílem je nejen ukázat sílu a kreativitu našich firem, ale také poskytnout konkrétní podporu v oblastech, jako jsou výzkum, certifikace a mezinárodní obchod. Nový web ceskanarodniexpozice.cz umožní zájemcům zprostředkovat dění na národní expozici i na dálku,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela s tím, že web budou jednotlivé instituce pravidelně aktualizovat.

Na webu www.ceskanarodniexpozice.cz jsou tak k dispozici aktuality, program, informace k seminářům, či přehled vystavovatelů. MSV se koná ve dnech 8. – 11. října 2024.

Česká národní expozice na MSV v Brně je platforma, která podporuje české podnikatele a exportéry. Nabízí komplexní služby od vývoje produktů a jejich certifikace až po podporu exportu českých firem a šířeji mezinárodní obchod. Cílem je prezentovat český průmysl a technické inovace, podpořit rozvoj spolupráce s mezinárodními partnery a posílit prestiž České republiky v oblasti strojírenství a průmyslových technologií.

Klíčové kategorie podpory zahrnují:

„Účast na veletrzích je pro firmy jedním z nejúčinnějších nástrojů, jak se dostat na zahraniční trhy. Proto účast českých firem na klíčových, oborových veletrzích v zahraničí finančně podporuje i MPO. Na MSV tak českým firmám jdeme naproti, abychom se mohli potkat i osobně a nabídnout další řadu služeb, které státní instituce a agentury nabízí, včetně Meeting pointu agentury CzechTrade. Pro firmy je také dlouhodobě zajímavá nabídka Contact Ukraine, která nabízí pestré příležitosti nejen při obnově Ukrajiny, ale i v dalších oblastech česko-ukrajinské spolupráce,“ říká vrchní ředitel sekce EU a zahraničního obchodu David Müller.

MPO na svém stánku na Mezinárodním strojírenském veletrhu představí asistenční služby, které poskytuje pro občany a podnikatele v přeshraničních situacích, nebo službu Your Europe, která je celoevropským rozcestníkem pro přístup k informacím, elektronickým službám a asistenčním službám, jež se týkají jak podnikání, tak i občanského života či studia napříč Evropskou unií. Na místě budou konzultanti, aby pomohli s otázkami ohledně podnikání, daní, veřejných zakázek, dotačních příležitostí a studijních možností v členských zemích EU.

Letos budou na expozici k vidění ukázky z energetiky, vodíkové technologie a z vesmírného průmyslu ukáží své technologie dva čeští výrobci. Miniexpozice Národního plánu obnovy na veletrhu nabídne i praktickou ukázku robotických pomůcek pro školy, které pomáhají v oblasti vzdělávání.

 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688