Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  16.10.2003 09:44:21

Proventus Finance - souhrn 15.10. na trzích USA (16.10.2003)


IBM splnilo očekávání, ale obchodníci poslali akcie dolů

 

Po uzavření trhů oznámil technologický gigant IBM, že vydělal ve třetím čtvrtletí 1,02 dolaru, což je o 33% více jak ve stejném období minulého roku a v souladu s očekáváním. Ředitel IBM sdělil, že existují známky toho, že ekonomika se stabilizovala. Příjmy byly o něco nižší než se čekalo. Apple Computer se ve třetím čtvrtletí přehoupl do zisku díky silné poptávce způsobené návratem dětí do školy. Společnost vydělala 12 centů na akcii ve srovnání se ztrátou 13 centů v minulém roce. Analytici očekávaly zisk 7 centů na akcii.

Výnosy z desetiletých dluhopisů dnes atakovaly hodnotu 4,40%, což znamená, že za poslední dva týdny vzrostly o půl procentního bodu. A to i navzdory ujištění FEDu, že nehodlá zvyšovat úrokové sazby. Intel po ohlášení dobrých výsledků z předchozího dne vzrostl o 2%. Jěště lepší výkon předvedly akcie Novellus,který také ohlásil solidní výsledky, když si připsaly zisk téměř 3%.

Indexy dnes ukončily obchodní den mírně v záporu. Index žádostí o hypotéku klesl o 21% a poznamenal tak dnešní výsledky stavebních společností. Výsledky stvebních společností se však nadále očekávájí velmi silné a proto není třeba se obávat poklesu sektoru stavebnictví. V New Yorku havarovala loď. Trajekt, který spojuje Staten Island a Manhattan, narazil v plné rychlosti do přistávacího mola na Staten Islandu. Po nárazu zahynulo nejméně deset lidí.

Nejhoršími akciemi ze Standard and Poor’s 500 byly ty od společnosti Harley-Davidson, které zaznamenaly pokles o 6% poté, co společnost sdělila, že nevyrobila tolik motocyklů kolik Wall Street očekával. Výsledky za třetí čtvrtletí však byly velmi dobré. Výrobce automobilů General Motors ohlásil zisk 80 centů na akcii, což je o 13 centů více jak se očekávalo. Dobré výsledky jsou však výsledkem zejména finanční jednotky, zatímco prodeje aut pokračují v poklesu. Zbrojařská firma General Dynamics ohlásila zisk 1,28 dolaru, čímž o 4 centy předčila očekávání. Finanční společnosti  Wachovia a FleetBoston Financial také předčily očekávání.

 Zářijové maloobchodní prodeje klesly meziměsíčně o 0,2%, což je o něco více jak se čekalo. Zároveň však byl revidován srpnový růst z 0,6% na 1,2%. New York Empire State Index, který mapuje výrobní aktivitu v oblasti New Yorku vzrostl na rekordní hodnotu 33,7, přičemž se očekávala hodnota 16.  

 



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

17.05.2005Proventus Finance - souhrn 16.5. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
17.02.2005Proventus Finance - souhrn 16.2. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
11.01.2005Proventus Finance - souhrn 10.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
28.10.2004Proventus Finance - souhrn 27.10. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
27.10.2004Proventus Finance - souhrn 26.10. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec