Lukáš Kaňok (Kalkulátor.cz)
Finanční rady  |  05.09.2024 16:21:18

Mám malou spotřebu elektřiny, vyplatí se mi měnit dodavatele?

V Česku existuje na devět milionů odběrných míst elektřiny a plynu, ale jen zhruba ⅓ z nich za posledních 10 let změnila svého dodavatele. Mnozí zákazníci s nízkou spotřebou energie se domnívají, že se jim změna nevyplatí, a proto zůstávají dlouhodobě věrni svému stávajícímu dodavateli. Je ale tato strategie opravdu výhodná? Pojďme se podívat, proč by i malé domácnosti měly zvážit změnu dodavatele a jaké výhody jim to může přinést.

1. Úspora nákladů i při malé spotřebě

I když máte malou spotřebu energie, změna dodavatele může vést k významným úsporám. I malé rozdíly v cenách mohou v průběhu roku znamenat úsporu několika stovek korun. Tím, že si vyberete dodavatele s nižšími tarify, můžete snížit své roční náklady na energii bez ohledu na velikost vaší spotřeby.

2. Výhodné nabídky pro malé domácnosti

Mnoho dodavatelů nabízí speciální tarify a balíčky určené pro domácnosti s menší spotřebou. Tyto nabídky jsou často cenově výhodnější a přizpůsobené potřebám malých domácností. Při porovnávání nabídek se zaměřte na tyto speciální tarify, které mohou přinést další úspory.

3. Flexibilní smlouvy

Pro malé domácnosti jsou často dostupné flexibilnější smlouvy, které nevyžadují dlouhodobý závazek. To znamená, že můžete snadněji a rychleji změnit dodavatele, pokud najdete lepší nabídku. Flexibilní smlouvy také umožňují reagovat na změny na trhu a využít výhodnějších podmínek, jakmile se objeví.

4. Ekologické a udržitelné zdroje energie

Mnoho nových dodavatelů se zaměřuje na ekologické a udržitelné zdroje energie. Přechodem k takovému dodavateli můžete nejen ušetřit peníze, ale také přispět k ochraně životního prostředí. I malé domácnosti mohou hrát velkou roli v podpoře udržitelnosti a snižování uhlíkové stopy.

5. Zákaznická podpora a doplňkové služby

Při změně dodavatele můžete získat přístup k lepší zákaznické podpoře a dalším doplňkovým službám, jako je online sledování spotřeby energie, poradenství ohledně úspor energie nebo různé bonusy a slevy. Kvalitní zákaznický servis může zjednodušit správu vašich nákladů a poskytnout vám lepší přehled o vaší spotřebě.

6. Jednoduchý proces změny dodavatele

Změna dodavatele je dnes velmi jednoduchá a administrativně nenáročná. Nejjednodušší je pro cenové srovnání využít služeb nezávislého srovnávače, jako je například Kalkulátor.cz, kde vám srovnáme všechny dodavatele na trhu. Nejprve zjistíme, zda je ten správný čas na odchod od stávajícího dodavatele – to abyste se vyhnuli případným sankcím. Pokud bude na změnu příliš brzy, vše dopředu připravíme, nastavíme vám Hlídacího vlka a včas vás upozorníme, až správný čas nastane. V případě, že bude výhodné dodavatele měnit hned, projdeme s vámi aktuální možnosti a společně vybereme dodavatele, který bude nejvíce odpovídat vašim potřebám. Celý proces vám zabere jen pár minut a změnu za vás provedeme až do úplného konce. Stačí podepsat smlouvu a o vše další už se postaráme my. Takže i kdybyste následně ušetřili „jen“ tisícovku ročně, těch pár minut za to určitě stálo!

 

 

Lukáš Kaňok

Lukáš Kaňok je zkušený obchodník, jehož profesní kariéra začala v oboru TELCO, kde působil 14 let a nyní již 8 let pokračuje ve světě online srovnávačů cen energií, pojištění a financí. Jeho vášeň a odbornost v oblasti startupů, zejména v sektorech energetiky a financí, ho řadí mezi přední odborníky. Jeho zájem o nové technologie mu pomohl rozvíjet inovativní řešení a strategie pro energetický a finanční obor. V obchodním světě se vyznačuje nejen bohatými zkušenostmi, ale také nadšením a odhodláním k dosažení pozitivních změn v oblasti energetiky a financí. Lukáš je v necelých 50 letech již dědečkem a k tomu navíc vášnivým motorkářem.


Kalkulátor.cz

my počítáme, vy šetříte

Kalkulátor.cz, je srovnávač, který se rozhodl změnit svět. Pomáhá lidem šetřit peníze a orientovat se v turbulentním světě energií, pojištění a financí. Zákazník je pro nás partner, kterému se snažíme ušetřit čas i peníze. Možnosti řešení prezentujeme lidsky a srozumitelně. Naše doporučení v čase hlídáme a v případě lepších možností, zákazníka informujeme o nových možnostech. Našim cílem je dlouhodobý spokojený vztah se zákazníkem. Nic nám neudělá radost víc, než zákazníci, kteří se vracejí a využívají našich služeb ve všech oblastech.

Více informací na https://www.kalkulator.cz/.


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Et   8:23  Jak získat bankovní bonusy a vytěžit z nich maximum? Iva Grácová (Bezvafinance)
06.09.2024  Swiss Life Hypoindex září 2024: Pesimistické předpovědi se naplňují Ing. Jiří Sýkora (Swiss Life Select)
06.09.2024  Drahé emisní povolenky v roce 2030: Jak ovlivní účty za energie? Tomáš Vrňák (Ušetřeno.cz)
05.09.2024  Mám malou spotřebu elektřiny, vyplatí se mi měnit dodavatele? Lukáš Kaňok (Kalkulátor.cz)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688