pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  09.08.2024 00:00:00

LDN v Rybitví projde rozsáhlou rekonstrukcí za 120 milionů korun



Rada Pardubického kraje schválila tento týden investiční záměr na rekonstrukci a přístavbu lůžkového pavilonu v Léčebně dlouhodobě nemocných (LDN) v Rybitví. Jedná se zatím o první etapu plánovaných vylepšení.

 

LDN Rybitví je zařízení lůžkové péče, které poskytuje služby pro pacienty překládané především z Nemocnic Pardubického kraje a. s., zejména z Pardubic a z Chrudimi. Prostory, ve kterých zařízení funguje, byly vybudovány již v 50. letech minulého století, tenkrát pro účely výuky. Jedná se o dvě budovy spojené jednopodlažním krčkem, starší zděný třípodlažní objekt (budova A) a novější třípodlažní objekt (budova B). Cílem stavby z hlediska péče o klienty je vytvoření nových pokojů pro pacienty, které budou odpovídat současným požadavkům, budou mít vlastní sociální zázemí, nebo např. centrální rozvody medicinálních plynů.

V rámci 1. etapy bude provedena demolice starých nevyhovujících objektů garáží, skladů, prodejny a márnice na severovýchodní straně od budovy A. „Na tomto území následně vyroste pětipodlažní novostavba lůžkového pavilonu C. Suterén a první nadzemní podlaží budou využity pro technické provozy, kantýnu, lékárnu apod., ve druhém a třetím podlaží vzniknou dvě nová oddělení pro 20 pacientů, která pokryjí vzrůstající nároky mladších těžce nemocných pacientů na soukromí a profesionální léčbu v zařízení následné péče – pokoje jsou navrženy jako dvoulůžkové s vlastním sociálním zařízením. V posledním patře budovy budou prostory pro administrativní část provozu,“ říká Michaela Matoušková, náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví, a dodává: „Plánujeme, že tu vzniknou také lékárna a prádelna, které výrazně přispějí k zefektivnění a zlevnění provozu léčebny. Lékárna bude navíc schopna poskytovat služby i občanům obce Rybitví.“

„Investiční akce je plánována ve čtyřech na sebe navazujících etapách, počet lůžek se ze stávajících 105 zvýší na 140. Počítáme s tím, že stavba začne na jaře 2026 a skončí o dva roky později,“ říká Roman Línek, náměstek hejtmana zodpovědný za krajské investice.

„Celkové náklady investiční akce jsou předběžně vyčísleny na 123 milionů korun. Náklady na přípravu v roce 2025 jsou ve výši kolem pěti milionů. Na realizaci akce potom půjde v roce 2026 z rozpočtu přibližně 50 milionů a v roce 2027 pak zbytek vysoutěžené ceny, která může být i s ohledem na situaci na stavebním trhu nižší než je v tuto chvíli předpokládaná hodnota.“

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

Další zprávy k tématu "Koruna spodek"








Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688