ec.europa.eu (Evropská komise)
Evropská unie  |  29.07.2024 12:00:00

Komise představila investiční pokyny Nového evropského Bauhausu

Investiční pokyny Nového evropského Bauhausu (NEB)

Evropská komise dnes přijala investiční pokyny Nového evropského Bauhausu (NEB), což je nástroj, který ilustruje, jak mohou veřejné a soukromé investice integrovat hodnoty udržitelnosti, inkluze a estetiky, které Nový evropský Bauhaus prosazuje s cílem transformovat evropské zastavěné prostředí. Investiční pokyny Nového evropského Bauhausu vyplývají z úzké spolupráce mezi Komisí a iniciativou JASPERS (Společná pomoc při podpoře projektů v evropských regionech), což je poradenský program financovaný Komisí a Evropskou investiční bankou.

Pokyny poskytují investorům a vývojářům osvědčené postupy a záruky kvality s cílem uvést Nový evropský Bauhaus do praxe a podpořit investice, které transformují budovy, otevřené prostory a městské části a zároveň zahrnují estetickou aspiraci, závazek k udržitelnosti a potvrzení sociálních hodnot, začleňování, cenovou dostupnost a přístupnost.

Pokyny podporují cíle Nového evropského Bauhausu a pomáhají utvářet projekty, které podporují pozitivní transformaci společnosti. Očekává se, že všechny členské státy EU proběhnou rozsáhlá kola investic do zastavěného prostředí s cílem řešit výzvy, jako je klimatická neutralita, přizpůsobení se změně klimatu, rychlá urbanizace, reakce na humanitární krize, jakož i přístupnost a cenová dostupnost udržitelného vysoce kvalitního bydlení, stavebnictví a renovace.

Poradenství a doporučení pro přesměrování investic do projektů inspirovaných Novým evropským Bauhausem

Provádění hodnot a zásad Nového evropského Bauhausu v soukromých a veřejných investicích může přinést výhody, pokud bude vyvinuto další úsilí o vyšší kvalitu. Přijetím hodnot a zásad Nového evropského Bauhausu pomáhají pokyny investorům pochopit kvalitativní přínosy a zmírnit náklady a podporují je při provádění projektů, které by byly dlouhodobé a jdou nad rámec čistě finančních úvah. Začleněním estetiky, udržitelnosti a inkluzivnosti Nový evropský Bauhaus dodává investičním projektům jedinečnou kvalitu, což je činí přitažlivými pro investory, kteří hledají udržitelné a účinné projekty.

Pokyny obsahují zejména řadu investičních doporučení Nového evropského Bauhausu, která pomáhají utvářet vysoce kvalitní projekty, které jsou v souladu s hodnotami a zásadami Nového evropského Bauhausu.

Další kroky

Investiční pokyny Nového evropského Bauhausu jsou koncipovány jako praktický nástroj, který podpoří zvýšené investice do projektů Nového evropského Bauhausu v rámci nástroje Nového evropského Bauhausu a dalších programů EU, jakož i další financování podporující provádění Nového evropského Bauhausu v nadcházejících letech.

Očekává se, že usnadní přilákání investic do městských a venkovských regionů, včetně odlehlých nebo marginalizovaných oblastí, a tím poskytnou hospodářské příležitosti a podpoří inkluzivní růst pro místní komunity a podpoří vyvážený územní rozvoj.

Pozadí

Nový evropský Bauhaus, který zahájila Evropská komise v roce 2021, je iniciativou EU v oblasti politiky a financování, jejímž cílem je transformovat zastavěné prostředí a vést k celostně promyšleným a navrženým budovám, otevřeným prostorům a čtvrtím v rámci transformace v rámci Zelené dohody pro Evropu. Hledá řešení, která jsou nejen udržitelná, ale také inkluzivní a krásná, přičemž respektuje rozmanitost míst, tradic a kultur v Evropě i mimo ni.

Zastavěné prostředí jako významné hospodářské odvětví má značný dopad na zdroje, životní prostředí a změnu klimatu. V důsledku růstu počtu obyvatel a rostoucí urbanizace čelí vysoké poptávce po nových a aktualizovaných aktivech. Zároveň ovlivňuje osobní pohodu a společenskou funkci. Nový evropský Bauhaus vychází z těchto charakteristik a potřeb a nabízí inovativní řešení pro přeměnu zastavěného prostředí směrem k udržitelnosti, inkluzi a estetice.

Pro více informací

Investiční pokyny Nového evropského Bauhausu

Quote

Investiční pokyny Nového evropského Bauhausu jsou klíčovým doplňkem našeho souboru nástrojů na podporu průkopnické vize Nového evropského Bauhausu. Poskytují praktický rámec, který soukromé a veřejné investice musí začlenit zásady Nového evropského Bauhausu do našich životních prostor. Budou podporovat udržitelné, inkluzivní a esteticky inspirativní projekty, které změní naše budovy, otevřené prostory a čtvrti.
Iliana Ivanovová, komisařka pro inovace, výzkum, kulturu, vzdělávání a mládež 2024-07-28

Prostřednictvím investičních pokynů Nového evropského Bauhausu ukazujeme, že udržitelnost, inkluzivnost a krása jsou provozními zásadami, které mohou investoři a vývojáři využít k vytváření hodnot v širším kontextu územního rozvoje, čímž staví lidi na první místo. Vyzývám všechny zúčastněné strany, aby vytvořily projekty, které inspirují, upevňují a spojují lidi. Společně můžeme vybudovat lepší budoucnost, která bude nejen udržitelnější, ale také krásnější, inkluzivnější a spravedlivější.
Elisa Ferreirová, komisařka EU pro soudržnost a reformy 2024-07-28

Ti, kteří chtějí investovat do bydlení a obnovy měst, chtějí mít jistotu, že jejich investice – ať už v soukromém nebo veřejném sektoru – dosáhnou své vize a ambicí. Jsem potěšen, že EIB prostřednictvím programu JASPERS přispěla k novým investičním pokynům, které pomohou posílit udržitelnost, sociální začlenění a estetiku v našich městech a zároveň zajistí hospodářskou účinnost a finanční udržitelnost.
Ioannis Tsakiris, European Investment Bank Vice-President 2024-07-28

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Evropská unie:

26.08.2024  Erasmus+ a Adam na pracovní stáži ve Španělsku Tvoříme Evropu (tvorimevropu.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688