ec.europa.eu (Evropská komise)
Evropská unie  |  12.04.2024 20:11:00

Ceny Nového evropského Bauhausu za rok 2024 prezentují udržitelné, inkluzivní a krásné projekty v celé Evropě

Ceny Nového evropského Bauhausu za rok 2024

Komise dnes vyhlásila 20 laureátů Ceny Nového evropského Bauhausu (NEB) za rok 2024, a to čtvrtý rok po sobě, které jsou organizovány s finančními prostředky z politiky soudržnosti.

Tyto ceny odměňují vynikající projekty a iniciativy, které kombinují udržitelnost, inkluzi a estetiku a ukazují, jak může transformace v rámci Zelené dohody pro Evropu prakticky obohatit životy lidí a komunit. Ceny jsou udělovány ve čtyřech kategoriích a dvou oblastech: jeden pro zavedené projekty („šampioni Nového evropského Bauhausu“) a jeden pro slibné iniciativy mladších žadatelů („vycházející hvězdy Nového evropského Bauhausu“).

Ročník 2024 zahrnuje zvláštní ocenění pro projekty obnovy z Ukrajiny, jakož i silné zaměření na regiony EU, které se potýkají se socioekonomickými omezeními nebo výzvami ekologické transformace.

Vítězové dnes získali ceny během slavnostního ceremoniálu na festivalu Nového evropského Bauhausu, komisařka pro soudržnost a reformy Elisa Ferreira, a Iliana Ivanová, komisařka pro inovace, výzkum, kulturu, vzdělávání a mládež, za přítomnosti Vsevoloda Chentsova, velvyslance Ukrajiny při Evropské unii.

Ceny Nového evropského Bauhausu za rok 2024

Vítězové a další vítězové cenymistrů Nového evropského Bauhausuza dokončené projekty jsou:

Vítězové a průkopníci ceny „New European Bauhaus Rising Stars“za slibné koncepty jsou:

Vítěz vítěz Zvláštní uznání úsilí o obnovu a obnovu Ukrajiny je:

  • Nad Dzherelom z vítěze Lvova městského zastupitelstva uznal za obnovu opuštěné přírodní oblasti pro sociální integraci při současném zachování ekosystému a biologické rozmanitosti.
  • Leoské státy, které poskytují dočasné ubytování vnitřně vysídleným osobám na Ukrajině.

20 oceněných projektů bylo vybráno ze 49 finalistů, kteří ztělesňují zásady Nového evropského Bauhausu. Obdrží peněžní cenu až do výše 30,000 EUR a komunikační balíček, který jim pomůže dále rozvíjet jejich projekty nebo je replikovat po celé Evropě.

Pozadí

Ceny za rok 2024 oceňují nejlepší iniciativy Nového evropského Bauhausu ve čtyřech kategoriích:

  • Návrat k přírodě,
  • Opětovné získání pocitu sounáležitosti;
  • Upřednostnění nejpotřebnějších míst a osob;
  • Utváření oběhového průmyslového ekosystému a podpora zohledňování životního cyklu.

V každé ze čtyř kategorií jsou vytvořeny dvě paralelní oblasti hospodářské soutěže: „ZastánciNového evropského Bauhausu“ věnovaná stávajícím a dokončeným projektům s jasnými a pozitivními výsledky a „New European Bauhaus Rising Stars věnovaný koncepcím předloženým mladými talenty ve věku 30 let nebo mladšími.

Nový evropský Bauhaus (NEB) je kreativní a interdisciplinární iniciativa, která propojuje Zelenou dohodu pro Evropu s naším každodenním životem. Usiluje o hmatatelné změny v praxi, které zlepší náš každodenní život. Přináší udržitelná řešení pro transformaci zastavěného prostředí a životního stylu. Nový evropský Bauhaus kombinuje udržitelnost s dobrým designem s cílem snížit uhlíkovou stopu a zároveň zajistit inkluzivnost a cenovou dostupnost pro všechny a respektovat rozmanité evropské kultury a tradice. Všechny Evropany vybízí k představivosti a společnému budování udržitelné a inkluzivní budoucnosti v duchu krásna – krásna pro oči, mysl i ducha.

Od svého zahájení před třemi lety v projevu předsedkyně Ursuly von der Leyenové o stavu Unie v roce 2020 inspiroval Nový evropský Bauhaus silné hnutí na místní úrovni a aktivní zapojení členských států, regionů a obcí v celé EU. Přinesl řadu činností ve všech členských státech – celkem téměř 500 specializovaných projektů – v oblasti výzkumu a inovací, soudržnosti, regionálního a městského rozvoje, rozvoje dovedností a kultury. V současné době pracuje v celé EU dynamická komunita Nového evropského Bauhausu s téměř 1400 členy, která oslovuje miliony Evropanů.

Pro více informací

Ceny Nového evropského Bauhausu

Nový Evropský Bauhaus

Platforma otevřených dat politiky soudržnosti

Kohesio

@ElisaFerreiraEC

@EUinmyRegion

Quote

Ceny Nového evropského Bauhausu s podporou politiky soudržnosti oslavují mladé lidi a iniciativy, které uvádějí zásady Nového evropského Bauhausu do praxe. Čtvrtý rok nás inspiruje kreativita a nadšení, s nimiž místní komunity, projekty a koncepce zahrnují udržitelnost, inkluzivnost a krásu ke zlepšení životního stylu a životních prostor. Letos rovněž přikládáme zvláštní uznání úsilí Ukrajiny o obnovu a rekonstrukci za účelem obnovy k lepšímu. Oceňujeme každou přihlášku, blahopřejeme všem, kdo se ho zúčastnili – jste šampiony a vzestupné hvězdy Nového evropského Bauhausu!
Elisa Ferreirová, komisařka EU pro soudržnost a reformy 2024-04-11

Vřele blahopřeje všem vítězným i nominovaným projektům! Vaše úspěchy jsou neuvěřitelně rozmanité, ale všechny ukazují transformační sílu inovativní vize inspirovaných lidí, jako je vy, spolu s odhodláním a tvrdou prací. Jedná se o přesné vlastnosti, které nás povzbuzují na cestě k udržitelnější a inkluzivnější budoucnosti. Proto vaše projekty ztělesňují zásady Nového evropského Bauhausu a proč tento festival představuje milník na naší cestě k lepší budoucnosti. Obzvláště mě otřesly projekty z Ukrajiny, které vykazují neuvěřitelnou odolnost a odhodlání tváří v tvář nepříjemnosti.
Iliana Ivanovová, komisařka pro inovace, výzkum, kulturu, vzdělávání a mládež 2024-04-11

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Evropská unie:

Pá   4:00  Third Meeting of the European Board for Digital Services ec.europa.eu (Evropská komise)
Čt 19:19  MEPs adopt plans to boost Europe’s Net-Zero technology production europarl.europa.eu (Evropský parlament)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688