mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  17.07.2024 20:53:57

Pákistán - Voda a životní prostředí, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2024/2025

Odvětví vodního hospodářství a životního prostředí je v Pákistánu klíčové, neboť narůstají obavy z nedostatku vody, nakládání s odpady a udržitelnosti životního prostředí. Efektivní řešení hospodaření s vodou jsou nezbytná, protože země čelí vážnému nedostatku vody, který ovlivňuje zemědělství, průmysl i domácí spotřebu. Vláda usiluje o zvýšení bezpečnosti dodávek vody prostřednictvím moderních zavlažovacích systémů a čištění odpadních vod. Model oběhového hospodářství nabývá na významu a zaměřuje se na recyklaci a snižování množství odpadu. České společnosti mohou nabídnout inovativní řešení v oblasti ochrany vody, dekontaminace a udržitelného nakládání s odpady, čímž přispějí k ochraně životního prostředí a udržitelnému rozvoji.

Vodohospodářství je v Pákistánu klíčovou otázkou, protože rostoucí nedostatek vody ovlivňuje zemědělství, průmysl i domácí spotřebu. Efektivní řešení vodního hospodářství jsou nezbytná pro zvládnutí těchto výzev a zajištění udržitelného využívání vody. České firmy mohou nabídnout odborné znalosti v oblasti technologií pro úsporu vody, čištění odpadních vod a desalinačních procesů ke zlepšení vodní bezpečnosti.

Podle zprávy UNEP se předpokládá, že globální produkce komunálního odpadu vzroste ze 2,1 miliardy tun v roce 2023 na 3,8 miliardy tun do roku 2050, což zdůrazňuje naléhavou potřebu efektivního odpadového hospodářství a přijetí cirkulární ekonomiky. Cirkulární ekonomika nabývá na významu jako udržitelný přístup k řízení zdrojů. České firmy mohou přispět podporou recyklace, snižováním odpadu a optimalizací využívání zdrojů. Inovace v odpadovém hospodářství, jako jsou pokročilé technologie recyklace a řešení pro přeměnu odpadu na energii, mohou významně ovlivnit environmentální udržitelnost v Pákistánu.

Dekontaminace a environmentální sanace jsou klíčové pro řešení znečištění a obnovu degradovaných ekosystémů. České odborné znalosti v oblasti dekontaminace půdy a vody, řízení kvality ovzduší a environmentálního monitoringu mohou podpořit úsilí Pákistánu o zmírnění environmentální degradace. Podle UNDP hrají iniciativy jako 'Clean and Green Pakistan' a 'Ten Billion Tree Tsunami' klíčovou roli při zlepšování životního prostředí a zvládání klimatických změn. Řízení sucha je další kritickou oblastí, kde Pákistán čelí častým suchům a nedostatku vody. České technologie pro odolné plodiny, efektivní zavlažovací systémy a infrastrukturu pro skladování vody mohou pomoci zmírnit dopady sucha a zajistit potravinovou a vodní bezpečnost.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19


Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:

Pá 14:37  Nezaměstnanost klesla podle očekávání (6.9.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Pá 14:22  Český průmysl stále hlavním rizikem probíhajícího oživení ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688