mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  17.07.2024 20:53:57

Pákistán - Dopravní infrastruktura, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2024/2025

Pákistánská dopravní infrastruktura prochází rozsáhlou modernizací s významnými investicemi do silničních sítí, chytrých měst a logistiky. Vláda se zavázala k posílení konektivity a rozvoji měst, což potvrzují projekty v rámci čínsko-pákistánského hospodářského koridoru (CPEC), který zahrnuje investice ve výši 62 miliard dolarů. Stále více se prosazují iniciativy chytrých měst, které mají za cíl zavádět pokročilé technologie pro efektivní správu měst. České společnosti mohou přispět k těmto projektům poskytováním řešení v oblasti řízení dopravy, odpadového hospodářství a energeticky účinných budov. Strategická poloha Pákistánu jako potenciálního regionálního logistického centra zvýrazňuje příležitosti v oblasti přístavní infrastruktury a řízení dodavatelských řetězců.

Dopravní infrastruktura v Pákistánu je připravena na významné upgrady, zaměřené na modernizaci silničních sítí, rozvoj chytrých měst a zlepšení logistických kapacit. Vláda Pákistánu se zavázala ke zlepšení infrastruktury prostřednictvím projektů zaměřených na zvýšení konektivity a urbanistický rozvoj v rámci plánu Vision 2025.

Iniciativy chytrých měst nabývají na významu, s několika městy plánujícími implementaci pokročilých technologií pro efektivní správu. České firmy mohou přispět k těmto projektům poskytováním chytrých řešení v oblastech jako řízení dopravy, nakládání s odpady a energeticky úsporné stavby. Implementace inteligentních dopravních systémů (ITS) a pokročilých technologií umožňuje efektivní správu městské dopravy, což zlepšuje kvalitu života obyvatel a podporuje udržitelný růst.

Logistika je klíčovým sektorem, přičemž Pákistán má strategickou polohu s potenciálem stát se regionálním logistickým centrem. Investice do přístavní infrastruktury, skladování a řízení dodavatelského řetězce jsou nezbytné pro podporu této vize. České znalosti v oblasti logistiky a řízení dopravy mohou pomoci optimalizovat operace, snížit náklady a zlepšit efektivitu. Pákistán usiluje o rozvoj zvláštních ekonomických zón (SEZ) a průmyslových parků, které posílí logistické kapacity a infrastrukturu.

Vodní doprava představuje další oblast s nevyužitým potenciálem, zejména pro vnitrozemské vodní cesty. Rozvoj efektivních systémů vodní dopravy může snížit přetížení silnic a poskytnout nákladově efektivní dopravní řešení. České firmy mohou prozkoumat příležitosti v oblasti navrhování a implementace infrastruktury vodní dopravy, čímž přispějí k udržitelným cílům dopravy v Pákistánu. Technická podpora od Světové banky a dalších mezinárodních institucí hraje klíčovou roli při rozvoji vodní dopravy a zlepšování dopravní infrastruktury v Pákistánu.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19


Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:

Pá 14:37  Nezaměstnanost klesla podle očekávání (6.9.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Pá 14:22  Český průmysl stále hlavním rizikem probíhajícího oživení ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688