OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  26.06.2024 16:42:00

Aktivita na trhu autopojištění v USA se kvůli cenám zvýšila

Počet amerických spotřebitelů, kteří si sjednali pojištění vozidla, se v prvním čtvrtletí 2024 zvýšil, a to zejména díky motoristům na západě a středozápadě USA. Zjištění ukazují na pokračování silného růstu nákupů z konce loňského roku.

Podle výzkumu společnosti TransUnion se nákupy meziročně zvýšily o 6 % oproti stejnému období roku 2023. Je to již druhá zpráva, která naznačuje, že nákupy pojištění jsou na vzestupu. I zpráva společnosti LexisNexis Insurance Demand Meter ukazuje pokračující nárůst počtu nových pojistných smluv na pojištění vozidel. Mimo jiné uvádí jako příčinu častější změnu pojistitele v souvislosti s rostoucími sazbami pojistného.

Zpráva TransUnion, která ukazuje, že sjednávání nových pojistných smluv bylo v západním a středozápadním regionu v prvním čtvrtletí 2024 obzvláště silné, nachází pravděpodobné příčiny tohoto skoku v rostoucích nákladech na bydlení v obou regionech. Spotřebitelé tak hledají úspory jinde. Ukazuje, že nákupy nového pojištění pro vozidla vzrostly o 12,1 % na Středozápadě a o 10,3 % na Západě. Zpráva také naznačila, že 23 % spotřebitelů plánuje v příštích 12 měsících koupit jiné nebo si pronajmout vozidlo, které by nahradilo stávající, což je nárůst oproti 17 % v roce 2023. Podle TransUnion tento trend posiluje naději, že různá odvětví individuálního pojištění budou v roce 2024 směřovat vzhůru.

Problémem zůstávají náklady na bydlení

Je zde však námitka: prostředí vysokých úrokových sazeb nadále zatěžuje spotřebitele a tlumí trh s bydlením, což vytváří překážky pro majetkové pojištění. Nákupy pojištění majetku se meziročně nezměnily. Aktivitu dále brzdily hypoteční sazby, které se do konce roku 2023 přiblížily 8 %, což podle zprávy způsobilo, že se více spotřebitelů rozhodlo upustit od nákupu nového bydlení nebo se rozloučit se stávajícím bydlením financovaným dosud za výhodnějších sazeb.

Nejaktivnějšími kupujícími byli obvykle ti, kteří 1) měli nejvyšší skóre pojištění úvěru (což naznačuje nižší riziko), 2) patřili k mladším generacím (generace Z a mileniálové) a 3) pocházeli převážně z regionů Západ a Středozápad, uvádí zpráva. Zpráva nabízí poněkud optimistický výhled pro individuální pojištění občanů, samozřejmě s ohledem na inflaci. „Pojistitelé občanských rizik zaznamenávají zlepšení – v čele s automobilovým segmentem,“ uvádí zpráva. „Tento pokrok by měl pojistitelům umožnit rozšířit zdroje a investice na získávání nových a udržení stávajících zákazníků.“

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688