Lidé (Lidé)
Lidé  |  17.06.2024 12:26:09

Aperio hlásí změnu: Eliška Kodyšová předává vedení Janě Pěchové

Po osmi letech ve funkci ředitelky neziskové organizace Aperio, která se zaměřuje na podporu rodičů a jejich dětí, končí Eliška Kodyšová. Novou ředitelkou se stává Jana Pěchová, která v Aperiu dosud působila jako vedoucí fundraisingu a komunikace.

Jana Pěchová Eliška Kodyšová a tým Aperia, foto Anežka Casková

Během svého působení v Aperiu Eliška Kodyšová výrazně přispěla k rozvoji organizace a rozšíření jejího vlivu. Pod jejím vedením se podařilo:

  • Rozšířit právní a psychologickou poradnu Aperio a zavést Linku pro mámy a táty: Tato bezplatná linka poskytuje psychologické poradenství rodičům, kteří řeší konflikt s druhým rodičem, výchovné potíže a další náročné životní situace.
  • Založit program Rozchodem rodina nekončí a přinést do Česka Kurz pro páry PREP 8.0.: Kurz pro páry má výrazný vliv na prevenci rozchodu. Program Rozchodem rodina nekončí pomáhá rodičům zvládat rozchod a minimalizovat jeho dopady na děti.
  • Spustit program Naberte dech: Program je určen přetíženým sólo rodičům, kterým pomáhá najít čas a energii pro pozitivní rodičovství.
  • Zavést evaluaci: Aperio díky tomu dokáže efektivně sledovat výsledky své práce a směřovat prostředky svých podporovatelů do oblastí, které přináší největší užitek.
  • Zvýšit vliv na zákonodárce: Aperio se aktivně zasazuje o zlepšení podmínek pro rodiče a jejich děti v České republice, třeba v oblasti dostupnosti péče o děti do tří let nebo v tom, jak stát podporuje sólo rodiče.

„Jsem hrdá na to, čeho jsme v Aperiu za mého vedení dosáhli,“ říká Eliška Kodyšová. „Podařilo se nám posunout dopad naší práce na rodiče a jejich děti. Naše služby pomohly tisícům rodin. Aperio se stalo respektovanou organizací, která má co nabídnout jak rodičům, tak i těm, kteří se snaží o zlepšení jejich situace. Jsem přesvědčena, že Jana Pěchová bude skvělou ředitelkou Aperia a že pod jejím vedením bude organizace i nadále prosperovat.“

Jana Pěchová přichází do funkce ředitelky Aperia s bohatými zkušenostmi v oblasti fundraisingu, komunikace i neziskového sektoru. Zaměří se na další rozvoj organizace a posílení vlivu Aperia. „Eliška i celý tým Aperia odvedli skvělou práci,“ říká Jana Pěchová. „Přebírat vedení Aperia po Elišce je pro mě čest a velká výzva a těším se, že budu moci navázat na její práci a dále ji rozvíjet.“

PhDr. Eliška Kodyšová, Ph.D.

Studovala na FF UK jednooborovou psychologii a poté sociální psychologii se zaměřením na rozvoj rodičovských dovedností a sebejistoty. V rámci České ženské lobby, v níž působila mj. jako místopředsedkyně, i Aperia se věnuje otázkám informované volby v těhotenství a při porodu, sociálním a ekonomickým těžkostem, kterým čelí ženy, zejména sólo matky, v souvislosti s rodičovstvím.

Ing. Jana Pěchová

Vystudovala Vysokou školu ekonomickou, obor Marketing a management. Pracovala pro značky Shell, Scania, Halfords nebo Grada Publishing. Mnoho let také úspěšně podnikala v marketingu a pomáhala firmám s komunikací.

Posledních 10 let se věnuje rozvoji fundraisingu a komunikace neziskových a příspěvkových organizací. Spolupracovala s organizacemi SOS dětské vesničky, Dětské krizové centrum, Sdružení Via, Národní Galerie Praha, Projekt Patron, Sociální klinika.


Aperio je nezisková organizace, která se už více než 23 let zaměřuje na podporu rodičů a jejich dětí. Nabízí širokou škálu služeb, včetně bezplatného právního a psychologického poradenství, kurzů předporodní přípravy a programů pro rozcházející se rodiče a sólo rodiče. Aperio se aktivně zasazuje o zlepšení podmínek pro rodiče a jejich děti v České republice. Provozuje rovněž nezávislého Průvodce porodnicemi a vydává Průvodce zákony pro rodiče.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688