OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  10.06.2024 19:45:24

Frédéric de Courtois z AXA byl zvolen prezidentem Insurance Europe

Frédéric de Courtois, zástupce generálního ředitele skupiny AXA, byl zvolen prezidentem Insurance Europe. Díky jeho více než třicetiletým zkušenostem v pojišťovnictví a vedoucímu postavení v AXA získal jednomyslnou podporu pro vedení IE na příští tři roky.

Frédéric de Courtois, zástupce generálního ředitele skupiny AXA, byl zvolen prezidentem Insurance Europe. Tento francouzský manažer, který pracuje v pojišťovnictví více než 30 let, získal jednomyslnou podporu pro vedení federace na příští tři roky. Na 14. mezinárodní konferenci v Helsinkách vyjádřil de Courtois svůj závazek k podpoře konkurenceschopnosti a rozvoji Evropy. „Mým hlavním cílem bude přispět k budování lepší a konkurenceschopnější Evropy. Pojišťovací průmysl je připraven konstruktivně spolupracovat se všemi zainteresovanými stranami na vývoji a spoluvytváření správných řešení pro pozitivní budoucnost evropského společenství,“ uvedl Frédéric de Courtois.

De Courtois nahradí Andrease Brandstettera, předsedu představenstva a generálního ředitele skupiny UNIQA Insurance Group. Frédéric de Courtois je zástupcem generálního ředitele skupiny AXA a členem řídícího výboru skupiny. V této funkci je zodpovědný za finance, provoz, strategii, rizika a upisování skupiny. Předtím, než byl v srpnu 2021 jmenován zástupcem generálního ředitele skupiny AXA, pracoval Frédéric de Courtois pět let ve společnosti Generali, kde zastával řadu vedoucích pozic, včetně pozice generálního ředitele skupiny dohlížejícího na většinu centrálních funkcí a implementaci strategie.

Předtím Frédéric de Courtois působil 23 let na různých pozicích ve společnosti AXA v oblasti financí a obchodu. Byl zástupcem generálního ředitele AXA Re a AXA Corporate Solutions (200 2003), finančním ředitelem a poté zástupcem generálního ředitele AXA Japan (2003 2007) a generálním ředitelem AXA Itálie, Řecka a Srbska (2007 2016). Frédéric de Courtois zahájil svou kariéru v roce 1990 ve společnosti CGI a poté v roce 1993 nastoupil do společnosti UAP jako expert na fúze a akvizice. Frédéric de Courtois vystudoval Telecom ParisTech v roce 1990 a College des Ingénieurs v roce 1991. Je pojistným matematikem.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688