OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  30.05.2024 17:00:00

VIG zpřísňuje pravidla udržitelnosti v oblasti investic a underwritingu

Vienna Insurance Group (VIG) rozšiřuje Strategii udržitelnosti v oblasti investic a underwritingu, závaznou pro všechny společnosti VIG. Kromě toho zakládá v rámci aktuálního programu udržitelnosti „VIG 25“ vlastní Group Sustainability Office.

Strategie udržitelnosti v oblasti investic a underwritingu

Při realizaci své strategie udržitelnosti klade VIG zvláštní důraz na dialog se zainteresovanými subjekty. Již v roce 2019 byl na základě těchto jednání přijat závazek, který obsahoval kritéria udržitelnosti pro proces investování a underwriting. Ten nyní VIG rozšířila na: „Odpovědné investování, které obsahuje přepracovaná a rozšířená kritéria týkající se energetického uhlí a nekonvenční ropy a nekonvenčního plynu a vyloučení zakázaných zbraní. Stejně tak se VIG distancuje od investic v případě porušení iniciativy OSN „UN Global Compact“ a lidských práv. Kromě toho zaujímá VIG v oblasti investic angažovaný přístup, který spočívá v aktivním dialogu s klienty. Jeho cílem je nasměrovat je k plnění kritérií ESG v oblastech relevantních pro VIG. Na tomto procesu VIG spolupracuje od podzimu 2023 s externím partnerem ISS ESG.

V rámci „Odpovědného pojišťování korporací“ přijatého v březnu 2024, VIG už nenabízí krytí rizik nekonvenční těžby ropy a plynu. To zahrnuje břidlicový plyn a břidlicovou ropu, plyn a ropu z nízkopropustných písků (tight gas and oil) a všechny druhy nových projektů hloubkové těžby na moři.

„Zpřísněním směrnic o investování a underwritingu doplňujeme své ambice nulových emisí, které uskutečňujeme v první řadě pomocí našeho programu udržitelnosti a řízením portfolia, které tento program zahrnuje. Kromě toho zakládáme Group Sustainability Office, abychom ve svém obchodním modelu komplexně zakotvili udržitelnost,“ vysvětluje Hartwig Löger, předseda představenstva Vienna Insurance Group.

„Kooperativa v oblasti investic i underwritingu beze zbytku dodržuje tyto skupinové strategie. V posledních letech v našem portfoliu klesá podíl pojištěných subjektů podnikajících v oblasti uhelného byznysu. Stejně jako na úrovni skupiny u nás vzniklo k začátku roku 2024 nové oddělení zabývající se udržitelností a prevencí, jehož cílem je v nejbližších měsících stanovit lokální strategii udržitelnosti. Kromě pojištění a investic se Kooperativa angažuje v oblasti ochrany české krajiny a podporuje prostřednictvím Nadace Kooperativy konkrétní projekty a partnery,“ potvrzuje postoj pojišťovny Kooperativa Milan Medek, manažer pro udržitelnost a výkonný ředitel Nadace Kooperativy. 

Group Sustainability Office funguje jako proaktivní koordinátor všech témat udržitelnosti ve skupině. Odpovídá především za program udržitelnosti VIG. Zahrnuje šest oblastí, ve kterých skupina realizuje konkrétní opatření: investování, underwriting, provoz, zaměstnance, zákazníky a společnost. Pozici Group Sustainability Officer zastává Klaus Mühleder (55), který pracuje ve VIG od srpna 2005.

Prohlášení a první zprávu VIG o angažovanosti, vypracovanou s externím partnerem ISS ESG, najdete na internetových stránkách VIG.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688