CzechTrade (CzechTrade)
Export  |  22.05.2024 14:36:53

CzechTrade rozšiřuje své zastoupení, nově je podporou pro exportéry v kanadském Torontu

Agentura CzechTrade rozšiřuje své zastoupení v Kanadě a ve spolupráci s agenturou CzechInvest bude podporou pro exportéry ve sdílené zahraniční kanceláři v Torontu. Ve východní části Kanady bude pomáhat s expanzí českým firmám se zaměřením na inovace, IT, AI a kyberbezpečnost, udržitelnost či chytré zemědělství. Nové zastoupení CzechTrade v Torontu je v rámci jedné ze 14 sdílených kanceláří společné sítě obou agentur. Tato synergie mezi agenturami není ojedinělá, společné prostory sdílí nejenom v zahraničí, ale také v 7 regionech Česka.

Sdílená zahraniční kancelář agentur CzechTrade a CzechInvest leží v blízkosti klíčových byznysových partnerů a událostí, a to v prostorách Generálního konzulátu České republiky v Torontu. Nové zastoupení CzechTrade v této kanceláři bylo zahájeno v lednu tohoto roku s cílem rozvíjet perspektivní spolupráce českých exportérů v oblastech, které dominují teritoriu. Zaměří se na inovace, technologie, IT, AI, kyberbezpečnost, udržitelnost, chytré zemědělství nebo čistou a chytrou mobilitu. „Toronto nabízí aktivní inovační systém se širokým portfoliem inkubátorů a akcelerátorů, finanční podpory, důležitých mezinárodních hráčů a mimo jiné také kvalitních univerzit. Nabízí tedy českým firmám spoustu možností, ať už exportních nebo investičních, se kterými jim mohou obě agentury významně pomoci. Příkladem je koridor Toronto-Waterloo, po Silicon Valley největší a nejdynamičtější technologický klastr v severní Americe. Rozmanitost tohoto ekosystému, pokud jde o typy podnikání nebo odvětví, je obrovská a českým firmám odemyká řadu byznysových příležitostí,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel CzechTrade a dodává, že agentura CzechTrade v Kanadě již působí. Své služby nabízí ze zahraniční kanceláře v Calgary od roku 2009 se zaměřením na tradiční průmysly, jako je energetika, těžařský průmysl, strojírenství, lesnictví či zemědělství.

Kanada podporuje rozvoj startupů, v Torontu od 17. do 20. června proběhne například startupová konference Collision Conference za účasti českých firem. V tomto roce se také v rámci Exportního vzdělávání CzechTrade uskuteční webinář, který podnikatelům představí příležitosti ve východní Kanadě a proč má smysl se o teritorium zajímat.

Spolupráce mezi agenturami CzechTrade a CzechInvest funguje v tuzemsku i zahraničí prostřednictvím společné sítě. CzechTrade poskytuje v 9 vybraných zahraničních kancelářích (Mexiko, Chile, Indie - Bengalúr, Singapur, Benelux, Francie, Španělsko, Itálie a Izrael) vedle exportních aktivit i investiční projekty. CzechInvest naopak poskytuje služby pro exportéry v Soulu, Tokiu, San Franciscu a New Yorku a nyní nově také v Torontu.

CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již 26 let je partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade poskytují služby v 64 zemích na pěti kontinentech.

Více informaci na: www.czechtrade.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688