olomouc.eu (Olomouc)
Stát  |  06.05.2024 16:51:00

Pokračuje rekonstrukce Dlouhé ulice. Na Lazcích se opraví i autobusová zastávka

Pokračuje rekonstrukce Dlouhé ulice. Na Lazcích se opraví i autobusová zastávka

Dlouhou ulici v Olomouci čeká druhá etapa rekonstrukce, naváže na loni opravenou část. V pondělí 13. května začne oprava posledního 365 metrů dlouhého úseku směrem ke křižovatce s ulicí Dobrovského, trvat bude do 17. června. Společně s opravou Dlouhé ulice začne také rekonstrukce autobusové zastávky Finanční úřad směrem na Lazce. Ta by měla skončit v průběhu srpna.

Oprava druhé části Dlouhé ulice se uskuteční ve stejném rozsahu jako její první etapa. Stavební práce budou zahrnovat obnovu asfaltového krytu vozovky, výměnu silničních obrub, doplnění dlažby a rekonstrukci uličních vpustí. Stávající přechod pro chodce v návaznosti na pěší trasu z lávky Bořivojova přes Mlýnský potok nově nahradí nasvětlený přechod pro chodce a cyklisty. Staré veřejné osvětlení nahradí nové stožáry s LED svítidly i kabeláž. Stejně jako v první části, i zde bude opravený chodník, který bude sloužit jako smíšená stezka pro chodce a cyklisty.

Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky v rozsahu od slepé ulice Dlouhá „vnitroblok“ po ulici Václava III. Dopravní obsluze bude umožněn po dobu stavby průjezd pouze ve směru od ulice Dobrovského, s výjimkou dnů 10. až 16. června, kdy bude probíhat pokládka živičného povrchu a silnice bude zcela uzavřena. „Uzavírka takto vytížené komunikace je samozřejmě vždycky komplikací, ale věřím, že díky rozdělení oprav na poloviny, kdy první bez výrazných obtíží proběhla v loňském roce, se podaří realizovat poměrně hladce,“ vysvětluje náměstkyně primátora pro dopravu Miroslava Ferancová. Náklady druhé etapy opravy Dlouhé ulice přijdou na zhruba 8 milionů korun.

Kromě kompletně opravené Dlouhé ulice se Lazečtí dočkají také nové autobusové zastávky Finanční úřad ve směru na Lazce od centra. Její oprava začne také 13. května. Během rekonstrukce dojde k úpravě zálivu i nástupiště a nově vznikne také místo pro přecházení v Lazecké ulici. Stávající záliv ze žulových kostek nahradí superplastifikovaný beton, vyřeší se odvodnění i bezbariérovost. Plocha nástupiště bude upravena dlažbou a zastávku doplní nový přístřešek a inteligentní označník. Součástí stavebních prací bude oprava kanalizace pod autobusovým zálivem a nová přípojka nízkého napětí.

Významná dopravní omezení si tato akce nevyžádá, po dobu stavby bude v provozu náhradní autobusová zastávka umístěná v blízkosti té stávající. Náklady spojené se samotnou obnovou autobusového zálivu budou hrazeny z finančních prostředků Správy silnic Olomouckého kraje, ostatní náklady ve výši 2,5 milionu korun hradí město.

„Jak obyvatele a firmy v okolí rekonstruovaných komunikací, tak i příslušné komise městských částí, vždy o plánovaných opravách předem informujeme. Přesto si i touto cestou dovolím požádat o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení. Je to nejen z důvodu zajištění bezpečnosti občanů, ale také pro zdárný průběh a včasné dokončení stavebních prací,“ říká náměstkyně Ferancová.

Fotografie:

| Poslední úprava: 6. května 2024 (po)

A.I.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688