pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  19.04.2024 00:00:00

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnice Pardubického kraj a lékařského odborového klubu



Na základě dohody hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a předsedy Lékařského odborového klubu – Svazu českých lékařů Martina Engela se ve čtvrtek 18. dubna uskutečnilo společné jednání vedení kraje a Nemocnice Pardubického kraje se zástupci LOK jednotlivých nemocnic. V průběhu jednání byly debatovány všechny požadavky lékařů.

„Po včerejším 4,5hodinovém jednání jsem mírným optimistou, že s lékaři nalezneme dohodu. Jako zástupci zakladatele Nemocnice Pardubického kraje, a.s. jsme apelovali na výrazné zlepšení vzájemné komunikace. Změna legislativy znamená ne zcela jednoduchou změnu ve vykazování práce. Dohodli jsme se proto na zlepšení nastavení komunikace zaměstnanců s vedením nemocnice a personálním oddělením v případě, kdy bude pochybnost o výpočtu čisté mzdy zahrnující vedle hlavního pracovního poměru také práci přesčas či práci o svátcích, v noci a o víkendech,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Lékařské odbory do jednání vstupovaly se třemi okruhy požadavků. „Výsledkem je kompromis v podobě navýšení/zvýšení příplatků za práci v noci a o víkendu pro všechny zaměstnance Nemocnice Pardubického kraje,“ uvedl hejtman Netolický.

"Takto nastavená dohoda přitom mimo jiné znamená, že nebude třeba znovu otevírat kolektivní vyjednávání, protože plánované navýšení se dotkne všech kategorií zaměstnanců," sdělil generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

„Ne úplně dobrovolný transformační proces, do kterého české zdravotnictví vstoupilo novelou zákoníku práce, naráží na problémy rychleji, než se je daří řešit. Řada výzev je přitom stále ještě před námi. To nejjednodušší, co v tuto chvíli můžeme udělat, je zlepšit právě společnou komunikaci, zapomenout na to, co bylo, a snažit se najít vzájemnou dohodu,“ dodal Martin Engel, předseda Lékařského odborového klubu – Svazu českých lékařů.

Jeho přístup a roli během jednání ocenil i hejtman Martin Netolický. „Vítám především věcnost a fakt, že se žádná z jednajících stran nestavěla do pozice, z níž by nebylo možné najít společné východisko,“ uzavřel.

Náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková dodala: „Spokojenost lékařů a s tím spokojenost pacientů je pro nás na prvním místě, proto je důležitá komunikace, která byla jednáním s obory nastartována.“

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688