Kriminalita a bezpečnost  |  12.04.2024 10:03:00

Patnáctiletý mladík s bohatou trestní minulostí skončil ve vazbě za loupežné přepadení muže (31) v Ostravě-Zábřehu. (video)

Vazba pro patnáctiletého lupiče. ‼ Patnáctiletý mladík s bohatou trestní minulostí skončil ve vazbě za loupežné přepadení muže (31) v Ostravě-Zábřehu. Ten šel začátkem dubna podchodem poblíž nákupního centra, když si všiml, že za ním jde skupinka mladíků. Hlídal si pak sice od nich odstup, patnáctiletý mladík se ale od skupinky oddělil, přiblížil se k němu, a vzápětí ho napadl. Nejprve předstíral, že se chce zeptat na cestu k nákupnímu centru Kotva, než mu ale stihl muž odpovědět, mladík mu dal pěstí do obličeje, muž spadl na zem, násilník mu ukradl mobil i peněženku a utekl.

Přepadený muž vše co nejrychleji nahlásil policii, která hned rozjela pátrání po agresivním mladíkovi i jeho kamarádech. „I přesto, že samotný útok nebyl spáchán pod kamerami, tak díky městskému kamerovému systému se policistům podařilo vytrasovat jejich pohyb a následně i popis,“ řekla policejní mluvčí Eva Michalíková. Zhruba po hodině si pak policejní hlídka všimla při projíždění křižovatkou ulic Sokolská třída a K Lávce skupinky mladých, kteří odpovídali popisu. U patnáctiletého mladíka pak při prohlídce našli mobilní telefon, který patřil okradenému muži.

„Čtyři mladíky ve věku 14, 15, 19 a 21 let si do své gesce převzali kriminalisté z Ostravy-Zábřehu, kteří je postupně vyslechli. Komisař pak zahájil trestní stíhání patnáctiletého mladíka a obvinil ho z loupeže a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila Michalíková, podle níž mladík využil svého práva a odmítl vypovídat. Soud ho pak poslal do vazby, v případě odsouzení mu hrozí až 5 let vězení.

Za hranicí zákona se totiž patnáctiletý mladík pohybuje od dětství. „Už jako nezletilý měl bohatou trestní minulost. Opakovaně se dopouštěl činů jinak trestných, a to například loupeží či maření výkonu úředního rozhodnutí v podobě útěků z výchovného ústavu. Právě z důvodu opakovaného páchání trestné činnosti mu byla už jako nezletilému uložena ochranná výchova a byl umístěn do výchovného ústavu na Ostravsku, ze kterého byl právě na útěku,“ poukázala mluvčí.

Vazba pro patnáctiletého lupiče

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688