Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Podnikání  |  09.04.2024 14:58:57

Penta Hospitals vstupuje do domácí péče. Kupuje společnost Homecare Holding

Zdravotnická skupina Penta Hospitals razantně vstupuje do odvětví domácí péče akvizicí Homecare Holding, jedné z deseti největších společností působících v oboru. Firma z portfolia investičního fondu Genesis provozuje domácí péči v Praze a Plzni.

Společnost Penta Hospitals již v uplynulých měsících začala poskytovat domácí péči v řadě regionů České republiky, konkrétně v Praze, Českých Budějovicích, na Mladoboleslavsku, Kolínsku, Děčínsku, Karlovarsku a nyní nově startuje pobočku i na Kladensku. Další rozšíření v Praze a Plzni je vhodným doplněním jak z hlediska kvality poskytovaných služeb, tak z pohledu regionálního pokrytí.

Samotný Homecare Holding zaměstnává dohromady přes 50 sester a za rok poskytne péči více než tisícovce pacientů. Díky této akvizici vzniká v České republice jeden z největších subjektů poskytujících domácí zdravotní péči, zaměstnávající téměř 100 sester a s ambicí dalšího růstu.

„Chceme nabízet našim pacientům celé spektrum služeb. Právě proto vstupujeme do oblasti domácí zdravotní péče. Doplníme tak naše stávající zdravotnické i sociální služby, říká generální ředitelka skupiny Penta Hospitals Barbora Vaculíková a dodává: „Naším cílem je poskytovat do tří let domácí péči po celé republice. Vnímáme ji do budoucna jako další z hlavních oborů našeho působení a rozvoje. Vycházíme přitom i z přání pacientů, kteří většinou chtějí, aby jejich léčba pokračovala v domácím prostředí.“

Kvalitní domácí péče navíc doplňuje nastupující trend jednodenní chirurgické a ortopedické operativy a díky této formě pohospitalizační péče se snižuje rovněž riziko rehospitalizace. Jedná se o koncept, který se v poslední době velmi osvědčil a rozšířil v západní i severní Evropě. Staví především na rostoucí odbornosti všeobecný ch sester i růstu jejich kompetencí a vyšším komfortu pro pacienty, kteří mohou podstupovat doléčení nebo dlouhodobou péči v domácím prostředí.

„V uplynulých letech se nám podařilo transformovat tradičního poskytovatele zdravotní péče v moderní systematický koncept poskytování komplexní péče v domácím prostředí. Náš přístup je založen na vysoké úrovni odbornosti našich zdravotních sester, podpořené využitím širokého spektra moderních digitálních nástrojů. Díky novému kvalitnímu managementu se společnosti dařilo organicky i akvizičně růst při udržení vysoké míry efektivity i kvality poskytované péče. Jsme rádi, že se díky vstupu Penta Hospitals bude moci Homecare Holding dále dynamicky rozvíjet,“ uvádí Radim Jasek, Partner investičního fondu Genesis Growth Equity Fund I.

Jiří Beneš, Managing Partner Genesis Growth Equity Fund I, dodává: „Jsme potěšeni, že jsme mohli přispět k růstu a transformaci společnosti Homecare Holding, do které jsme vstoupili v roce 2020. Pro Genesis Growth představuje prodej této společnosti první plně realizovaný exit fondu GGEF I a jsme rádi, že jsme touto transakcí přinesli našim investorům významný výnos.“

Obě strany se dohodly, že nebudou hodnotu transakce komentovat.


Skupina Penta Hospitals CZ je součástí největšího středoevropského zdravotnického holdingu Penta Hospitals International, který patří s téměř 24 000 zaměstnanci, 46 nemocnicemi a mnoha dalšími zdravotnickými zařízeními mezi nejvýznamnější poskytovatele zdravotních a sociálních služeb ve střední Evropě. V České republice Penta Hospitals CZ provozuje celkem deset nemocnic, pod značkou ALZHEIMER HOME, což je síť 34 specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou, i desítky ambulancí různého typu. Skupina má téměř pět tisíc zaměstnanců a v roce 2023 dosáhla obratu téměř 6 miliard korun. V České republice je firma největším soukromým poskytovatelem následné intenzivní péče nebo sociálních pobytových služeb. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta. V roce 2023 Penta Hospitals ve svých zařízeních v České republice proinvestovala v oblasti modernizace a rozvoje více než půl miliardy korun a se zhruba stejným objemem investic počítá i letos.

 

Genesis Growth Equity Fund I je růstový fond zaměřený na investice do menších a středně velkých společností, především v České republice a na Slovensku, s významným potenciálem rozvoje. GGEF I se svou velikostí 40 milionů EUR obvykle do cílových společností investuje prostředky v rozmezí 2–6 milionů EUR. Fond získal prostředky převážně od mezinárodních a domácích institucí jako například European Investment Fund (EIF), Amundi Czech Republic, Kooperativa pojišťovna a Česká podnikatelská pojišťovna (obě součást skupiny Vienna Insurance Group), finanční skupiny RSJ a Sirius Investments, či český family office SPM Capital.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688