mmr.cz (MMR)
Dotace  |  05.04.2024 16:04:00

Bartoš: V minulém období jsme naplno využili 656 miliard z evropských fondů. Pro rozvoj regionů potřebujeme politiku soudržnosti i do budoucnaV minulém období jsme naplno využili 656 miliard z evropských fondů. Pro rozvoj regionů potř (Bartoš)

Budoucnost politiky soudržnosti, aktuální dění v regionální politice, připravované dotační výzvy, Národní plán obnovy i Sociální klimatický fond. To byla témata 23. ročníku Národní stálé konference, na které se sešli zástupci Ministerstva pro místní rozvoj v čele s ministrem Ivanem Bartošem se zástupci územních partnerů a dalších resortů.

Hlavním bodem dvoudenního zasedání byla příprava Česka na budoucí podobu politiky soudržnosti. V současné intenzivní diskusi se názory na evropské úrovni výrazně liší.Politika soudržnosti je klíčová pro podporu rozvoje regionů a snižování rozdílů mezi nimi. V reakci na minulé i současné krize vznikly nové nástroje, například Národní plán obnovy, přesto jsem přesvědčený, že politika soudržnosti by měla dál zůstat stěžejním investičním nástrojem EU,” prohlásil místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Zástupci MMR na jednání Národní stálé konference představili aktuální stav implementace politiky soudržnosti v současném programovém období 20212027 a také zhodnotili už ukončené období (20142020). „Velký počet podaných projektů a nastartovaný proces proplácení způsobilých nákladů dokládá, že jsme se naučili využívat evropské fondy naplno. Na účtech příjemců už jsou všechny peníze, které měla Česká republika v období 20142020 vyčleněny. V aktuálním programovém období 20212027 máme také velmi dobré výsledky,” dodal Bartoš.

Během konference došlo i na shrnutí hlavních argumentů, se kterými chce ČR vstoupit do debaty o budoucí podobě politiky soudržnosti. Především jde o její jednotlivé aspekty, které mají být zachovány a prosazovány po roce 2028+. Do nového programového období sice ještě zbývají bezmála 4 roky, ale zásadní rozhodnutí na evropské úrovni padnou už v letošním a příštím roce. Předehrou spojenou s prvotní výměnou názorů bude jednání Kohezního fóra, kterého se za týden v Bruselu zúčastní ministr Bartoš.

Ministerstvo pro místní rozvoj pořádá Národní stálou konferenci pravidelně dvakrát ročně. Jedná se o největší platformu pro vyjednávání o zacílení financí z evropských fondů v ČR i národních dotací a také pro výměnu informací nebo zkušeností mezi státem a partnery v území.

Bartoš: V minulém období jsme naplno využili 656 miliard z evropských fondů. Pro rozvoj regionů potř
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688