Redakce (Kurzy.cz)
Z regionů  |  04.04.2024 14:19:00

Děčín - Zahájení turistické sezony 2024 nabídne bohatý program a také Food festival

Slunečné dny i rozkvétající sakury nikoho nenechávají na pochybách, že přišlo jaro. A tak je čas vrátit se na turistické trasy, cyklostezky i za památkami. Přijďte s námi oslavit Zahájení turistické sezóny dne 20. dubna na prostranství pod městskou knihovnou. Můžete se opět těšit nejen na prezentaci atraktivních turistických cílů a aktivit ve městě, Českém středohoří, Českém Švýcarsku či u sousedů v Sasku, ale také na Food festival, prodej regionálních produktů a bohatý kulturní a sportovní program jak pro děti, tak pro dospělé.

Celodenní program proběhne pod městskou knihovnou a částečně i na Mariánské louce. Právě tam se bude konat běžecký závod Děčín Run Fest. Na závodníky čeká běh na 5 km, rodinný závod i dětské běhy. Pro děti zde budou zároveň připraveny různé sportovní soutěže z dílny ASK Děčín.

„Hlavní program proběhne pod městkou knihovou, kde si budou moci zájemci užít zahajovací jízdu po cyklostezce Ploučnice, procházku po nově vyznačené nordic walkingové trase nebo jízdu historickým parníkem Labe,“ zmiňuje Martin Pošta (Volba pro Děčín), náměstek primátora pro školství, kulturu a sport.

V průběhu dne se pak představí Český červený kříž s ukázkou první pomoci, Tomáš Eibl se svou bike show a po celý den bude možné si vyzkoušet foukání skla u sklářské pece. Pro děti jsou přichystány soutěže od Kiwanis z Ústí nad Labem a také hrátky s MC Bělásek. Větší děti a dospěláci si budou moct vyzkoušet překážky ze závodu Predator Run.

Velkým lákadlem je jistě Food festival s dobrotami z různých koutů světa, Chill zóna s čajovnou, Dj’s a dobrotami z grilu, hudební program na podiu a samozřejmě stánky s prezentací turistických cílů i regionálními produkty. Letos přijedou své turistické cíle představit zástupci z Českého Švýcarska, Krušných hor, Ústí nad Labem, Litoměřic, Teplic, České Kamenice, Lovosic či Königsteinu. Nebudou chybět ani stánky s dárkovými předměty, keramikou, šperky, přírodními mýdly a další.

„Myslím, že se bude jednat o důstojné, zajímavé a hodně nabité zahájení letošní sezony. Najdou se v něm všichni napříč generacemi a věřím, že si den nejen užijí, ale také načerpají turistickou i volnočasovou inspiraci do dalších měsíců,“ dodal Pošta.

Více informací najdete v události na facebookové stránce Děčín pro turisty zde

Zahajeni sezony

Počet zobrazení: 56 Naposledy změněno: 04.04.2024 - 14:26
Sdílet
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688