mpo.cz (MPO)
Stát  |  21.03.2024 11:38:00

Digitální safari. Umělá inteligence se stává klíčem k efektivní komunikaci živnostníků se státem

Publikováno:
21.3.2024
Autor:

Ministerstvo průmyslu a obchodu hledá cesty jak zapojit umělou inteligenci (AI) do procesů vyřizování živnostenského oprávnění a tím usnadnit komunikaci živnostníků se státem. V rámci rozvojových aktivit Portálu živnostenského podnikání proto resort uspořádal „digitální safari“ s důrazem na implementaci prvků AI do stavby portálu a zvýšení celkového uživatelského zážitku.


Kulatého stolu se zúčastnili zástupci akademické sféry z Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a z Českého vysokého učení technického v Praze, nechyběli zástupci České asociace umělé inteligence i byznysu.

„Naše safari se stalo skvělou příležitostí pro nevšední diskusi a sdílení zajímavých nápadů ohledně této inovativní technologie. Ta může zásadní měrou přispět k rozvoji jedinečného digitálního místa, jaké portál již dnes představuje, a které podnikatelé využívají při komunikaci se státem k zařízení svých záležitostí dle živnostenského zákona,“ říká ředitel odboru a spotřebitelské legislativy Jan Strakoš a dodává: „Slyšeli jsme řadu zajímavých nápadů, viděli jsme praktickou ukázku zapojení virtuálního asistenta do procesu a mám za to, že se podnikatelé mohou do budoucna na co těšit, protože AI nám pomůže se posunout dále a zefektivnit procesy jak na straně státu, tak na straně podnikatelské veřejnosti.“

Ministerstvo průmyslu a obchodu se dlouhodobě zabývá zlepšováním služeb pro podnikatele i nepodnikatelskou veřejnost. Loni resort spustil nový Portál živnostenského podnikání na adrese https://www.rzp.cz/, který výrazně rozšiřuje stávající služby registru živnostenského podnikání pro veřejnost. Na webu tak lze najít například průvodce živnostenským podnikáním, adresář živnostenských úřadů, lze tam vyhledávat ve veřejných údajích živnostenského rejstříku. Přihlášený uživatel má k dispozici řadu užitečných funkcí, může mimo jiné reklamovat nesrovnalosti ve svých údajích nebo provést podání živnostenskému úřadu.


Galerie


Digitální safari. Umělá inteligence se stává klíčem k efektivní komunikaci živnostníků se státem Digitální safari. Umělá inteligence se stává klíčem k efektivní komunikaci živnostníků se státem Digitální safari. Umělá inteligence se stává klíčem k efektivní komunikaci živnostníků se státem
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688