mpo.cz (MPO)
Dotace  |  05.03.2024 08:52:00

Ministerstvo průmyslu a obchodu spouští nový web pro zájemce o evropské fondy

 
Lepší a rychlejší komunikace se žadateli a příjemci o prostředky z Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK). Ministerstvo průmyslu a obchodu spustilo nový web na adrese www.optak.cz, kde najdou nejen podnikatelé potřebné informace.

„OP TAK je jedním z klíčových programů financovaných z prostředků Evropské unie, v rámci kterého podporujeme zejména malé a střední podniky, ale i velké firmy z oblasti energetiky, digitalizace nebo vědy a výzkumu. Abychom zájemcům o podporu pomohli se ve výzvách z tohoto programu co nejlépe vyzvat, připravili jsme pro ně přehledný web, kde najdou veškeré informace. Věřím, že nový portál www.optak.cz žadatelé ocení,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Web obsahuje aktuální výzvy, jednoduchý filtr dle priorit a typu podpory a základní přehled každé výzvy s přímým odkazem na systém ISKP2021+ pro podání žádosti. Uživatelé najdou mimo jiné informace, které je krok po kroku provedou cestou od sepsání podnikatelského záměru až po realizaci projektu.

„Chceme podnikatelům co nejvíce usnadnit práci, proto jim nabízíme také filtr, do kterého stačí zadat základní kritéria. Podle nich žadatel zjistí, jakou podporu ze strukturálních fondů může čerpat,“ říká vrchní ředitel fondů Evropské unie Marian Piecha s tím, že pokud podporu žadatel nenajde, pak se přes portál Ministerstva průmyslu a obchodu www.podporapodniku.cz dozví o možnostech získání evropských i státních dotací spravovaných napříč celou státní správou.

Na webu jsou dále upoutávky na akce, stručné blogové články, čtvrtletník „tak“ a publikace týkající se implementace evropských fondů. Cílem je zpřístupnit informace co nejširšímu okruhu zájemců. Přihlásit se také lze k odběru online newsletteru.

Kromě dotací se webová stránka zaměřuje i na finanční nástroje. Již nyní se připravuje upgrade pro roční kalendář událostí, který poskytne přehled o plánovaných akcích, seminářích, workshopech a konferencích pořádaných MPO a Agenturou pro podnikání a inovace.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688