Cianews.cz (ČIA)
Reality  |  03.09.2003 11:48:02

eBanka uvedla na trh novou hypotéku



Nový typ hypotéky fixované od jednoho do pěti let s možností poskytnutí prostředků na plnou hodnotu zástavy uvádí na trh eBanka. Hlavní konkurenční výhodnou by podle generálního ředitele banky Radomíra Lašáka měla být možnost předčasného splacení úvěru bez sankčních poplatků, a také šestiměsíční splátkové prázdniny. Banka dnes rovněž oznámila, že od ČNB obdržela licenci k vydávání hypotéčních zástavních listů.

Jak na dnešní tiskové konferenci řekl ředitel hypotéční divize eBanky Petr Melíšek, minimální výši poskytnuté hypotéky banka stanovila na 300 tisíc korun, horní hranice není omezena. Hypotéky eBanka poskytuje pro rozmezí pěti až 25 let. Podle Lašáka eBanka našla mezeru na trhu v bezsankčím přístupu k předčasnému splacení úvěru. Umožní tedy klientovi vždy po zaplacení 12 měsíčních splátek předčasně splatit 50 procent úvěru.

"V hypotéční oblasti se zaměříme především na fyzické osoby, neboť rizikovost je u nich nejnižší. Okrajově bude poskytovat hypotéky také municipalitám a právnickým osobám," dodal Lašák. V tříletém výhledu chce banka podle něj poskytnou hypotéky v objemu jedné až 2,5 miliardy korun. V současné stanovila v případě "jednoleté" hypotéky minimální úrokovou sazbu 3,4 procenta, při tříleté fixaci klient zaplatí minimálně o 4,3 procenta více a při pětileté o 5,1 procenta.

eBanka zaznamenala v pololetí ztrátu ve výši 129 milionů korun, její bilanční suma činila 8,97 miliardy korun. Firemní nebo osobní účty využívá u eBanky v současné době přes 80 tisíc klientů, 48 tisíc z nich používá k obsluze kromě internetu také GSM Bankovnictví. Celkem 96 tisíc lidí je majiteli produktů v rámci programu ČP Finance a přes 164 tisíc klientů vlastní úvěrovou YES kartu. Jejím majoritním vlastníkem je Česká pojišťovna.

-vp-, -jh-



Copyright 2003 Česká informační agentura, s.r.o.





© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688