Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  06.12.2023 10:22:58

ČEZ Prodej od 1. ledna zlevňuje. Elektřinu 20% pod stropem za 3960 Kč/MWh, plyn 30% pod stropem za 1790 Kč/MWh


ČEZ Prodej dokončil rozesílku 1,6 milionu informačních dopisů a e-mailů zákazníkům s elektřinou či plynem na dobu neurčitou. Těm se od ledna výrazně sníží obchodní část ceny energií, tedy ta část, kterou může dodavatel ovlivnit. ČEZ Prodej u elektřiny nabízí jeden z nejlevnějších produktů na trhu. Podobně výhodně vychází u elektřiny i tříletý schodový produkt s postupně klesající cenou.  Také v nabídce plynu na dobu neurčitou patří produkty ČEZ Prodej mezi ty nejvýhodnější k sjednání.

Od 1. ledna 2024 snižuje ČEZ Prodej cenu obchodní složky elektřiny o více než 20 % oproti současnému stropu. Cena ve výši 3 960 /MWh (bez DPH) je tak jednou z nejnižších, za kterou si zákazník na trhu může produkt na dobu neurčitou sjednat. U plynu se ceny od ledna sníží o téměř 30 % pod strop. Také v nabídce plynu na dobu neurčitou se ČEZ Prodej drží s nabídkovou cenou 1 790 /MWh bez DPH na předních příčkách nejvýhodnějších produktů.

Jsme rádi, že můžeme zákazníkům na nefixovaném produktu nabídnout od ledna výrazné zlevnění: u elektřiny ušetří oproti stropu přes 1 000 korun na MWh bez DPH, u plynu přes 700 korun bez DPH. Zlevnění proběhne automaticky, zákazníci nemusejí nikam chodit ani volat. V průběhu ledna je budeme informovat o nastavení výše jejich záloh. I tak ale jednoznačně doporučujeme i nadále se zaměřovat na úsporná řešení a pravidelně dělat samoodečty a kontrolovat spotřebu. Letos naši zákazníci zadali už 1,6 milionu samoodečtů, tedy o 120 procent více než loni,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Všichni zákazníci, kterých se zlevnění týká, již byli o snížení ceny informováni. Celkem ČEZ Prodej postupně rozeslal přes 1,6 milionů dopisů a e-mailů, tak aby všichni dotčení obdrželi informaci o změně nejpozději měsíc předem.

Také zákazníci, kteří preferují jistotu a raději volí fixované produkty, u ČEZ najdou výhodné produkty. Tříletá fixace elektřiny s postupně klesající cenou vyjde u nejběžnější sazby D02 v průměru na 3 790 /MWh bez DPH ročně, což z ní opět činí jednu z nejvýhodnějších nabídek na trhu. Zájem domácností o fixace přitom již několik měsíců roste. V listopadu činil podíl fixovaných produktů na nových smlouvách 66 % u elektřiny a dokonce 79 % u plynu. Nejvíce lidé volí právě tříletý fix a to jak u elektřiny, tak u plynu.


Alice Horáková
mluvčí Skupiny ČEZ

Doplnění redakce - související zprávy:
48týden na Energetické burze - elektřina na r. 2024 mezi 3039 ...
Cena elektřiny pro r. 2024 v Německu klesla pod 100 EUR/MWh. Před 2 týdny byla nad 130 EUR/MWh. Působí obavy o zdraví německé ekonomiky

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688