pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  30.11.2023 17:56:17

Akutní a onkologická péče bude nadále zajištěna. Odloží se neakutní operace. Krajští radní jednali ve čtvrtek ráno s vedením Nemocnice Pardubického kraje o zajištění akutní péče od 1. prosince

Krajští radní jednali ve čtvrtek ráno s vedením Nemocnice Pardubického kraje o zajištění akutní péče od 1. prosince, kdy začínají platit výpovědi z dohod podané lékaři v rámci pěti nemocnic v kraji v návaznosti na změnu novely zákoníku práce. V tuto chvíli eviduje nemocnice výpovědi u 36,3 procent lékařů, kteří tyto dohody mimo hlavní pracovní poměr měli sjednané. Aktuální informace o fungování jednotlivých oddělení budou pravidelně aktualizované na webu www.nempk.cz.

„Bohužel nyní řešíme dopady rozhodnutí, které nebylo učiněné v Pardubickém kraji, a nikdo z nás jej neměl možnost ovlivnit. Stát byl při propsání evropské směrnice do našeho právního řádu opět papežštější než papež, což v kombinaci s dalšími faktory způsobuje aktuální situaci ve zdravotnictví, se kterou se musíme v našem regionu vyrovnat tak, aby nebyla omezena akutní péče o pacienty v kraji. Bohužel jsme nuceni odložit do určité míry plánovanou péči a operativu, která v tuto chvíli odklad snese, i když nás to samozřejmě mrzí. Samozřejmě to nikoho z nás netěší a i nadále pevně věříme, že bude nalezena dohoda na centrální úrovni. My řešíme pouze to, co někdo jiný v Praze nadrobil,“ řekl hejtman Martin Netolický. „V tuto chvíli máme informaci od vedení Nemocnice Pardubického kraje, že bylo vypovězeno 36 procent dohod o pracovní činnosti, což má dopad na fungování dominantně ve čtyřech z pěti nemocnic v kraji, a to v různé míře v jednotlivých odděleních,“ sdělil hejtman.

Situace na jednotlivých odděleních se může velmi dynamicky měnit, a proto je snahou kraje a nemocnic zajistit informovanost směrem k občanům. „Všechny informace o fungování jednotlivých oddělení všech našich pěti nemocnic budeme na pravidelné bázi aktualizovat na internetových stránkách www.nempk.cz, kde bude zveřejněno jednoduché schéma o fungování každého z oddělení v jednotlivých lokalitách. Samozřejmostí je aktivní komunikace oddělení směrem k pacientům, kteří mají naplánované operace a je nutné je v tuto chvíli odložit,“ uvedl generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald s tím, že webové stránky nemocnic budou jediným garantovaným informačním kanálem, který bude zaručovat správnost informací.

Tyto zveřejňované informace budou vycházet z každodenních koordinačních porad. „Každý den ráno proběhne aktualizace provozních možnosti jednotlivých nemocnic. De facto se jedná o režim, který byl aplikovaný v době koronavirové pandemie, kdy jsme sledovali naplněnost lůžkového fondu. Situace se může dynamicky měnit i s ohledem na jednání na centrální úrovni, a proto musíme být vždy připraveni předat aktuální informaci směrem k občanům,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688