Tereza Stolářová (Kurzy.cz)
Zábava  |  05.11.2023 12:19:16

Sezóna Gingerbread Latte se vrací! 2 způsoby, jak do něj uvařit domácí sirup s typicky zimní chutí, který můžete použít i jako dárek

Zima se pomalu blíží, což pro milovníky kávy znamená, že sezónní Pumpkin Spice Latte střídá Gingerbread (neboli perníkové) Latte. Podívejte se, jak na přípravu perníkového sirupu, se kterým si budete moct užívat perníkové latte i v pohodlí domova klidně každý den.


Ukážeme vám dva způsoby na přípravu perníkového sirupu. První bude snazší a rychlejší, neboť k jeho výrobě využijete již namíchané koření, které je možné zakoupit. Ve druhém si naopak budete moct přizpůsobit ingredience podle svých chutí a preferencí. V obou případech dokážete během chvilky vykouzlit výborný sirup, který vám zpříjemní zimní chvíle a podpoří vánoční atmosféru. Nejen, že vám ochutí kávu, ale výborně se bude vyjímat i na lívancích nebo ovesné kaši.


Perníkový sirup z již namíchaného koření

K jeho výrobě budete potřebovat:
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek cukru (využít můžete bílý cukr krystal, nebo cukr třtinový)
  • 1 sáček perníkového koření

A jak na jeho přípravu?

V hrnci zahřejte vodu spolu s cukrem. Vše míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Následně přidejte perníkové koření. Za občasného míchání nechte sirup vařit přibližně 10 minut na mírném plameni. Takto uvařený sirup přelijte do lahve.

Při vaření pamatujte na to, že po zchladnutí bude sirup ještě hustší než za horkého stavu. Jakmile se vám tedy bude zdát dostatečně hustý, můžete ho přestat vařit i dříve.


 

Perníkový sirup z vlastní směsi koření

Co budete potřebovat?
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek cukru
  • Koření v typickém poměru: 2 celé skořice, lžička hřebíčku, 1 badyán, pár kuliček pepře a nového koření, půl lžičky kardamomu, špička lžičky muškátového oříšku, lžička mletého zázvoru, přidat můžete i špetku anýzu či trochu vanilkové esence

Postup přípravy:

V hrnci zahřejte vodu a v ní rozpusťte cukr. Velké koření můžete nejdříve lehce rozdrtit v hmoždíři a následně i se sypkým kořením ho přidejte do cukrové směsi. Vše za občasného míchání nechte vařit na mírném plameni asi 20 minut. Nakonec zbavte sirup velkých kusů koření přecezením přes sítko a přelijte do lahve.

Směs koření můžete přizpůsobit svým chutím. Obohaťte ji o další své oblíbené ingredience, nebo naopak některé koření zcela vynechte. Hrát si můžete i s množstvím jednotlivých součástí. Důležité je, abyste byli spokojení s výslednou chutí a na sirupu si vždy pochutnali.


*Tip: Perníkový sirup bude pěkný i jako dárek na Vánoce. Nalijte ho do hezkých lahviček, na které si vyrobte nálepky s popisem. Víčko můžete zakrýt ozdobným kouskem látky a převázat provázkem.


Tereza Stolářová

Tereza je studentkou zdravotnických věd. Svůj volný čas ráda věnuje květinám či práci na zahradě. Už od dětství také nachází zálibu ve tvoření a ručních pracích. V domácnosti se zajímá o udržitelnost a používání přírodních prostředků.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688