Sezóna Gingerbread Latte se vrací! 2 způsoby, jak do něj uvařit domácí sirup s typicky zimní chutí, který můžete použít i jako dárek
Zima se pomalu blíží, což pro milovníky kávy znamená, že sezónní Pumpkin Spice Latte střídá Gingerbread (neboli perníkové) Latte. Podívejte se, jak na přípravu perníkového sirupu, se kterým si budete moct užívat perníkové latte i v pohodlí domova klidně každý den.
Ukážeme vám dva způsoby na přípravu perníkového sirupu. První bude snazší a rychlejší, neboť k jeho výrobě využijete již namíchané koření, které je možné zakoupit. Ve druhém si naopak budete moct přizpůsobit ingredience podle svých chutí a preferencí. V obou případech dokážete během chvilky vykouzlit výborný sirup, který vám zpříjemní zimní chvíle a podpoří vánoční atmosféru. Nejen, že vám ochutí kávu, ale výborně se bude vyjímat i na lívancích nebo ovesné kaši.
Perníkový sirup z již namíchaného koření
K jeho výrobě budete potřebovat:- 2 hrnky vody
- 1 hrnek cukru (využít můžete bílý cukr krystal, nebo cukr třtinový)
- 1 sáček perníkového koření
A jak na jeho přípravu?
V hrnci zahřejte vodu spolu s cukrem. Vše míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Následně přidejte perníkové koření. Za občasného míchání nechte sirup vařit přibližně 10 minut na mírném plameni. Takto uvařený sirup přelijte do lahve.
Při vaření pamatujte na to, že po zchladnutí bude sirup ještě hustší než za horkého stavu. Jakmile se vám tedy bude zdát dostatečně hustý, můžete ho přestat vařit i dříve.
Perníkový sirup z vlastní směsi koření
Co budete potřebovat?- 2 hrnky vody
- 1 hrnek cukru
- Koření v typickém poměru: 2 celé skořice, lžička hřebíčku, 1 badyán, pár kuliček pepře a nového koření, půl lžičky kardamomu, špička lžičky muškátového oříšku, lžička mletého zázvoru, přidat můžete i špetku anýzu či trochu vanilkové esence
Postup přípravy:
V hrnci zahřejte vodu a v ní rozpusťte cukr. Velké koření můžete nejdříve lehce rozdrtit v hmoždíři a následně i se sypkým kořením ho přidejte do cukrové směsi. Vše za občasného míchání nechte vařit na mírném plameni asi 20 minut. Nakonec zbavte sirup velkých kusů koření přecezením přes sítko a přelijte do lahve.
Směs koření můžete přizpůsobit svým chutím. Obohaťte ji o další své oblíbené ingredience, nebo naopak některé koření zcela vynechte. Hrát si můžete i s množstvím jednotlivých součástí. Důležité je, abyste byli spokojení s výslednou chutí a na sirupu si vždy pochutnali.
*Tip: Perníkový sirup bude pěkný i jako dárek na Vánoce. Nalijte ho do hezkých lahviček, na které si vyrobte nálepky s popisem. Víčko můžete zakrýt ozdobným kouskem látky a převázat provázkem.
Tereza Stolářová
Tereza je studentkou zdravotnických věd. Svůj volný čas ráda věnuje květinám či práci na zahradě. Už od dětství také nachází zálibu ve tvoření a ručních pracích. V domácnosti se zajímá o udržitelnost a používání přírodních prostředků.
Poslední zprávy z rubriky Zábava:
Přečtěte si také:
Prezentace
02.10.2024 Inflace nezmizí. I 2,2 % vás v čase může…
26.09.2024 Technologický gigant Intel na kolenou! Co…
24.09.2024 XTB představuje Zlatana Ibrahimoviće jako…
Okénko investora
Ali Daylami, BITmarkets
Trump vs. Harris: komu majitelé kryptoměn coby voliči dají radši hlas?
Radoslav Jusko, Ronda Invest
Petr Lajsek, Purple Trading
Mgr. Timur Barotov, BHS
Miroslav Novák, AKCENTA
Utlumená aktivita v tuzemském výrobním sektoru pokračuje – PMI (září 2024)
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Ocelářská krize v Číně: Ceny železné rudy čelí prudkému oslabení
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři