Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  02.11.2023 10:16:00

V Benešově kraj plánuje vytvořit multimediální expozici

Krajská rada odsouhlasila finanční příspěvek 200 tisíc korun pro Muzeum Podblanicka na přípravy nové multimediální expozice v Benešově. Při tvorbě expozice budou zapojeni i tvůrci z oblasti kulturních a kreativních odvětví. Mapování kulturních a kreativních odvětví realizuje kraj v rámci přípravy nové kulturní strategie pro roky 20242030.

Benešovská expozice Muzea Podblanicka v současné době využívá prostory Muzea umění a designu v Benešově. Jaké jsou další plány vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu, Václav Švenda: „Prostory v benešovském Muzeu umění a designu máme k dispozici do konce letošního roku. V tuto chvíli Muzeum Podblanicka, ve spolupráci s kreativci a tvůrci ze sítě kulturních a kreativních odvětví připravuje novou muzejní expozici s prvky on-line expozice s využitím 3D rozšířené reality přímo ve městě. Současně jednáme s městem Benešov o vhodných prostorách, kam by bylo možné nové muzeum umístit.“

Záměrem Muzea je ve vhodném prostoru v Benešově nakombinovat klasickou muzejní expozici s virtuální on-line expozicí a využití 3D rozšířené reality přímo ve městě. Pro 3D vizualizaci bude využit rukopis „Topografie města Benešov“ zpracovaný na počátku 20. století městským notářem Antonínem Pinkasem. Finanční příspěvek kraje by měl pokrýt přípravnou etapu projektu, která by se uskutečnila ještě v letošním roce. Jedná se o přípravu rešerše na vytvoření softwaru pro využití 3D vizualizace na mobilních telefonech, webových stránek a stanovení požadavků na funkčnost a použití softwaru. Zároveň dojde k pořízení aktuálních 3D dat vybraného vzorku budov ve městě a k přemodelování vybrané vzorové budovy z „Topografie města Benešov“ a zpracování ukázkových dat modelu, na jehož základě dojde k ověření funkčnosti zpracování. Na tvorbě nové expozice se budou podílet aktéři zapojení do sítě kulturních a kreativních odvětví, kterou buduje kraj v rámci tvorby nové kulturní strategie pro roky 20242030.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688