Export (export.cz)
Export  |  27.09.2023 10:15:00

Český průmyslový design se představil v Paříži - Dvacet předních firem předvedlo to nejlepší ze současného českého průmyslového designu v Paříži.

ČESKÝ PRŮMYSLOVÝ DESIGN SE PŘEDSTAVIL V PAŘÍŽI  

Dvacet předních firem předvedlo to nejlepší ze současného českého průmyslového designu v Paříži. Společnosti vyrábějící sklo, nábytek, vybavení interiérů, městský mobiliář nebo vířivky se představily na akci, která se konala v rámci právě probíhajícího France Design Weeku.

Součástí prezentace českého průmyslového designu v Paříži je i výstava na plotě ambasády. Foto: AČPD

Francouzsko-český den designu uspořádalo společně Velvyslanectví ČR v Paříži s Asociací českého průmyslového designu (AČPD). Kromě prezentace v prostorách ambasády, ale i na její zahradě, byla součástí akce i diskuse předních designérek, kde český průmyslový design představila Lucie Koldová a za francouzskou stranu vystoupila Louise Breguet ze studia La Chance. Speciálním hostem byl pak šéfdesignér interiéru Škoda Auto a autor trofeje pro vítěze Tour de France Peter Olah. Český design pak propaguje také výstava umístěná netradičně v ulici na plotě zahrady velvyslanectví. Celý koncept prezentace produktů českého průmyslového designu připravil místopředseda AČPD David Karásek, designér a majitel společnosti mmcité.

„Český design má dlouholetou tradici a celosvětové renomé. V dějinách světového designu znamenal řadu milníků, například kubismus nebo Světovou výstavu ’58. Dnes chceme i francouzským profesionálům v oboru ukázat, jak silný je současný český průmyslový design a průmyslové know-how. Proto představujeme dvacítku předních českých firem, které exportují své výrobky do celého světa,“ řekl k právě probíhající prezentaci velvyslanec ČR ve Francii Michal Fleischmann.

Asociace českého průmyslového designu byla založena před třemi lety s cílem propagovat český průmyslový design nejen v Česku, ale i ve světě. „Snažíme se o to, aby český průmyslový design byl prostředkem k úspěchu naší země a stal se celosvětově uznávaným pojmem. Akce v Paříži je první takto rozsáhlou prezentací a ukazuje, že i když jako firmy fungujeme napříč obory, kvalitní průmyslový design nás spojuje,“ dodává místopředsedkyně AČPD a majitelka společnosti USSPA Kateřina Kadlecová.

Francouzsko-českého dne designu se zúčastnily firmy Amplla, Aveton, Bomma, Brokis, Klimchi, Lasvit, LD Seating, Moser, mmcité, Nadop, Nebesys, Polstrin, Rako, Ravak, Rim, Rückl, Škoda Auto, Todus, Ton a USSPA.

Hana Hikelová

FOTOGALERIE

 

V Paříži české firmy představily to nejlepší ze svého průmyslového designu. Foto: AČPD

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688