Michal Petrák (Comgate)
Okénko pro podnikatele  |  18.09.2023 12:17:38

Pro podnikatelský úvěr nemusí obchodník do banky, získá ho přes platební bránu nebo terminál Comgate

Online platba ilustrační foto

Je to relativně nová myšlenka, přitom je vlastně jednoduchá a logická. Poskytovatel platební brány nebo terminálu zná historii transakcí svého klienta, pomocí algoritmu tedy dokáže snadno posoudit možnou výši úvěru i míru splácení. Tím odpadá nutnost složitého dokladování solventnosti a ručení.

Další výhodou, která se váže k podnikatelskému úvěru prostřednictvím platební služby, je jednoduchost splácení. Také to probíhá automaticky díky srážkám z jednotlivých transakcí. Obchodník, který takto podnikatelský úvěr využívá, tedy nemusí řešit ani žádné trvalé příkazy.

Bankovní úvěry mohou být vyšší, banky můžou nabízet delší dobu splácení. Jednoduchý a rychlý podnikatelský úvěr, který může poskytnout platební služba, má oproti nim jiné scénáře využití. Obchodník po něm sáhne například ve chvíli, kdy získá šanci nakoupit zásoby za časově omezenou zvýhodněnou cenu, případně potřebuje pokrýt nenadálý výdaj bez většího zásahu do svého cash flow. Žádost i schválení totiž probíhají online, v ideálním případě má obchodník peníze na účtu v řádu hodin. Nejen proto se podnikatelský úvěr se hodí i pro jednorázovou investici do marketingové kampaně nebo do rozšíření skladových prostor před sezónou. 

Nebankovní podnikatelské úvěry se těší trvale narůstající oblibě. Poměr bankovních půjček, které byly kdysi primární možností pro zajištění externího financování, například ve Spojených státech v posledních desetiletích klesl na 20 %

V Česku nabízí podnikatelský úvěr například poskytovatel platebních bran a terminálů Comgate ve spolupráci se společností Lemonero. Obchodník může získat financování až do výše 1,5 milionu korun, sám si volí míru splácení. Podle ní se určí předpokládaná délka splatnosti na tříměsíční (za poplatek 2,97 %), šestiměsíční (5,94 %) nebo dvanáctiměsíční (11,88 %). 

Michal Petrák

Michal Petrák je v Comgate od roku 2022 vedoucím komunikace a PR. Vystudoval žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. V minulosti působil jako sportovní novinář a manažer PR a komunikace fotbalového klubu.




Comgate

Comgate je ryze česká společnost s dvacetiletou tradicí, která poskytuje platební brány a platební terminály. Ceny prezentuje veřejně v přehledných a jednoduchých tarifech bez hvězdiček. Její služby využívá více než 15 tisícům klientů.

Více informací na https://www.comgate.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

26.03.2024  5 důvodů, proč by měl e-shop outsourcovat logistiku Michal Petrák (Comgate)
17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688