Město Turnov (turnov.cz)
Z regionů  |  14.09.2023 12:07:00

Turnovský šachový víkend dopadl na výbornou

O uplynulém víkendu patřila turnovská Střelnice šachu. Podívejte se na přehledné shrnutí hned dvou turnajů. Už teď se můžete těšit na další šachově nabitý víkend.

V sobotu 9. září proběhl v Turnově v sále na Střelnici tradiční šachový turnaj v rapid šachu, který je součástí série Grand Prix ČR 2023/24. Turnaj byl hrán na 9 kol tempem 15 minut + 2 sekundy na tah. Turnaje se tento ročník zúčastnilo celkem rekordních 118 hráčů všech věkových kategorií (ve věkovém rozmezí 7 až 82 let). Kromě českých hráčů si přišli zahrát také dva hráči z jiných zemí, konkrétně z Německa a Ukrajiny.

Celkovým vítězem se stal Vojtěch Zwardoň z klubu Beskydská šachová škola, z. s., se ziskem 7,5 bodu. Druhé místo obsadil Jakub Pulpán z klubu ŠK JOLY Lysá nad Labem, z. s., také se 7,5 body, ale horším pomocným hodnocením. Na třetím místě se umístil se 7 body Zdenek Maršálek z domácího klubu ŠK Zikuda Turnov, který měl ze všech sedmibodových nejlepší pomocné hodnocení. Výsledková listina ikona souboruke stažení.


Turnovský Granát_2023_1-3misto.jpg

Ocenění za první tři místa

Turnaj uspořádal šachový klub ŠK Zikuda Turnov s podporou města Turnova. Hrajícím ředitelem turnaje byl ing. Zdenek Maršálek a v roli hlavního rozhodčího působil Tomáš Ďuran. Turnaj proběhl v příjemné atmosféře a bez jakýkoliv problémů. Všichni hráči si zaslouží poděkování za své výkony a hru fair play.

Zahájení se zúčastnil také místostarosta města Turnova Jan Lochman a předseda představenstva družstva Granát Pavel Tvrzník. Ze sponzorů uvádíme především firmu Granát Turnov a Pivovar Rohozec.

V neděli 10. září pak následovalo Mistrovství ČR 2023 v rapid šachu žen. Turnaj byl hrán na 9 kol tempem 15 minut + 5 sekund na tah. Turnaje se zúčastnilo celkem 22 hráček různých věkových kategorií (ve věkovém rozmezí 11 až 75 let). Kromě českých hráček si přišla zahrát také slovenská držitelka titulu IM a první nasazená v turnaji Zuzana Hagarová. Té se však příliš nedařilo, když mezi 3. a 6. kolem uhrála jen půl bodu a celkových 5/9 a 8. místo nelze hodnotit jinak, než jako neúspěch.


MČR_2023_zeny_1-3misto.jpg

Oceněné hráčky i s celkovou vítězkou Terezou Rodshtein

Celkovou vítězkou se stala s náskokem 1 bodu a ziskem 7,5 bodů Tereza Rodshtein z pořadatelského klubu ŠK Zikuda Turnov. Té se skvěle podařila první část turnaje, když uhrála neuvěřitelných 6/6 a závěr už si pohlídala třemi remízami. Tvrdý souboj pak probíhal o další medaile. Před posledním kolem byla jasně druhá Nataša Richterová s 6,5 body následovaná Julií Movsesian a Olgou Sikorovou (obě 5,5 bodu). V souboji Richterové s Movsesian si výhrou černými figurami zajistila Julia Movsesian (2222 ŠK Polabiny z.s.) druhou příčku. Olga Sikorová (TJ TŽ Třinec) i přes výhru v posledním kole na medaili těsně nedosáhla, měla totiž ze všech tří hráček s 6,5 body nejhorší vzájemná utkání, bronz tedy brala Nataša Richterová (TJ Náměšť nad Oslavou). Na pátém místě se poměrně překvapivě umístila až 16. nasazená Iva Petirová (Šachový klub Jičín, z. s.) s 5,5 body. První zkušenosti z náročného turnaje získávala také nejmladší účastnice, turnovská Simona Slámová.

Turnaj uspořádal z pověření ŠSČR šachový klub ŠK Zikuda Turnov s podporou města Turnova. Ředitelem turnaje byl ing. Zdenek Maršálek a v roli hlavního rozhodčího působil Tomáš Ďuran. Turnaj proběhl příjemné komorní atmosféře. Všechny hráčky si zaslouží poděkování za své výkony i hru fair play. Ze sponzorů uvádíme především firmu Granát Turnov, která připravila pro účastnice hodnotné ceny.

Poděkování za obě víkendové akce patří kolektivu zaměstnanců KCT Střelnice za perfektní spolupráci při zajištění. Střelnice se šachovým děním zaplní také o nadcházejícím víkendu 16. a 17. září, pozvánku a více informací najdete v samostatném článku zde.


František Zikuda,

předseda ŠK ZIKUDA Turnov

Vytvořeno 14.9.2023 12:07:24 | přečteno 9x | marcela.jandova
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688