Lidé (Lidé)
Lidé  |  14.09.2023 10:59:13

CBRE výrazně posiluje na poli ESG. Zakládá nový expertní tým pro kontinentální Evropu se sídlem v Praze a jmenuje Martina Vejražku novým vedoucím tuzemského oddělení

Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, výrazně rozšiřuje svůj poradenský servis v oblasti ESG. Zakládá nový expertní tým se zaměřením na energetické poradenství a modelování pro kontinentální Evropu, který bude z Prahy řídit Steffen Walvius původem z Nizozemska. Dohromady bude čítat čtyři seniorní konzultanty pod vedením Martina Vejražky, další významné posily CBRE. Ten se zároveň stane novým vedoucím tuzemského oddělení se specializací na odborné poradenství v oblasti podnikové udržitelnosti, odpovědného investování a budování udržitelných portfolií.

Martin Vejražka

Steffen Walvius je absolventem University of Zaragoza ve Španělsku v oboru Udržitelná správa energetických systémů. Má více než deset let mezinárodních zkušeností v oblasti stavebnictví, energetiky a realit, během kterých spolupracoval se zástupci firem a investorů na zlepšení jejich podnikového ESG a udržitelnosti nemovitostních portfolií. Steffen je současně aktivním členem pracovní skupiny pro udržitelnost Evropy v rámci profesního sdružení RICS a dále výzkumného projektu CRREM (Carbon Risk Real Estate Monitor) financovaného Evropskou unií. Steffen hovoří plynně anglicky. Volný čas tráví rád v přírodě, hraje lední hokej anebo se dále vzdělává.

„Posláním nového centrálního týmu CBRE pod názvem „Energy & Carbon“ bude poskytovat firmám komplexní služby v oblasti dosahování energetických úspor, naplňování uhlíkových cílů a navrhování obnovitelných zdrojů. To vše na základě nejmodernějších digitálních nástrojů pro simulace a modelování,“ komentuje Steffen Walvius.

Řízení rostoucí sítě mezinárodních energetických expertů a zároveň neustálé vylepšování nabízených produktů v rámci této nové služby CBRE bude mít na starost Martin Vejražka. Ten se zároveň stane klíčovou postavou skupiny v rámci udržitelnosti a dodržování principů ESG pro český trh. Z pozice vedoucího tuzemského týmu bude dále rozšiřovat nabízené poradenství nejen na úrovni budov a portfolií, ale také ve smyslu dalšího směřování společností a jejich reportingu.

„Český tým přebírám se silnými základy, kdy jsme klienty schopni provést komplikovaným procesem širokého spektra mezinárodně uznávaných certifikací od BREEAM a LEED až po WELL. A na těchto pevných základech hodlám dále stavět a rozšiřovat je o další služby. V rámci celé skupiny CBRE máme obrovské know-how a datovou základnu především z vyspělých trhů západní Evropy, které využijeme pro poskytnutí náskoku a konkurenční výhody našim tuzemským klientům,“ popisuje Martin Vejražka.

Martin Vejražka je absolventem magisterského studia se zaměřením na Plánování a rozvoj pozemků a nemovitostí na Radboud University v Nizozemsku. Poradenství v oblasti komerčních realit se věnuje celou svoji dosavadní kariéru, a to již téměř jedenáct let. Posledních pět let navíc se zaměřením na udržitelnost a technické a energetické poradenství. Martin hovoří plynně anglicky a mezi jeho záliby patří trávení volného času s rodinou, tenis a práce se dřevem.


CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Dallasu, je světovým lídrem v oblasti komerčních realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2022). S přibližně 115 000 zaměstnanci (vyjma zaměstnanců společnosti Turner & Townsend) je k dispozici klientům ve více než 100 zemích světa. Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb od správy a údržby nemovitostí, obchodních transakcí, projektového managementu, investičního poradenství přes oceňování nemovitostí, pronájem a prodej nemovitostí, strategické poradenství až po hypoteční a developerské služby. S téměř 300 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje kolem 75 objektů komerčních budov o celkové rozloze cca 1,2 mil. m2

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688