pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  31.08.2023 11:09:14

Bombičky na výrobu šlehačky, sifonu i do záchranných vest. To vše zvládnou v Moravské Třebové

Bombičky na výrobu šlehačky, sifonu i do záchranných vest. To vše zvládnou v Moravské Třebové


Radní pro regionální rozvoj Ladislav Valtr navštívil v srpnu během svých pracovních cest po regionu také firmu Kayser, s.r.o. v Moravské Třebové. Nezamířil do ní náhodou. Společnost specializující se na výrobu sifonových a šlehačkových bombiček je jedním z letošních úspěšných žadatelů v krajském dotačním programu Technologický voucher. Díky příspěvku Pardubického kraje se snaží nahradit oxid dusný ve svých produktech.

Firma Kayser, s.r.o. byla založena v roce 2004 jako dceřiná firma rakouské společnosti Kayser Berndorf GmbH. Navazuje na dlouholetou tradici výroby sifonových a šlehačkových bombiček v Moravské Třebové. Od roku 2008 vyrábí své produkty v nové hale v průmyslové zóně a patří mezi významné regionální zaměstnavatele, aktuálně pro ni pracuje zhruba 200 lidí. Firma vyrábí nejenom ocelová těla bombiček, ale nádoby v areálu také plní oxidem uhličitým, oxidem dusným a dalšími plyny.

Jedná se o stále rostoucí společnost, která kromě EU exportuje do Spojených států amerických, Kanady a dalších 70 zemí světa. V současné době v Kayseru pracují s odborníky z vysokých škol na projektu s cílem nahradit oxid dusný při výrobě šlehačky a hledají jeho ekologičtější náhradu. Pardubický kraj jim na výzkum a vývoj poskytl 180 tisíc korun. Jsem rád, že i relativně malá částka skrze naše technologické vouchery akceleruje takto výraznou inovaci ve výrobě, umožní zvýšení konkurenceschopnosti a využívání nových technologií,“ sdělil radní Ladislav Valtr.

Díky spolupráci může vzniknout inovace využitelná po celém světě

Ocelové bombičky s různými rozměry a náplněmi mají široké využití. Produkty s oxidem dusným, který má nasládlou chuť, se používají do domácích zařízení na výrobu šlehačky. Kayser vyrábí také klasické sifony s výměnnými bombičkami s oxidem uhličitým. Kromě potravinářských produktů firma nabízí bombičky se speciálním užitím – výrobky Kayseru najdete v záchranných vestách, kde garantují rychlé nafouknutí záchranného prostředku či jako hnací médium pro paintballové zbraně.

Zabýváme se mimo samostatného vývoje výrobků především vlastním vývojem a stavbou výrobní technologie. Finance z Technologického voucheru použijeme na hledání adekvátní náhrady oxidu dusného při výrobě šlehačky. Jedná se o inovaci využitelnou na globální úrovni. Projektem vznikne unikátní know-how. Na vývoji a výzkumu se finančně spolupodílíme s Pardubickým krajem a děkujeme za podporu skrze Technologické vouchery,“ uvedl za společnost jednatel Ladislav Kotoulek.

PARádní kraj podporuje inovace

Více informací najdete například v tomto textu Parádního kraje.

Parádní kraj® je oficiální značkou Pardubického kraje zastřešující všechny aktivity v oblasti regionálního rozvoje a inovací. Zaměřuje se na propojení podnikatelů, firem, výzkumníků, studentů i zástupců obcí v našem regionu. Společně tvoříme budoucnost Parádního Pardubického kraje. Přidejte se k nám! Pokud vás zajímají inovace, nové technologie, SMART řešení či například aktuální dotační programy na podporu regionálního rozvoje a podnikání, navštivte www.paradnikraj.cz, FB @paradnikraj nebo LinkedIn.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688