OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Práce  |  10.08.2023 18:23:44

Dvě třetiny Němců chybují. Jsou dosažitelní z práce i během dovolené

 Dvě třetiny Němců chybují. Jsou dosažitelní z práce i během dovolené

Během slunění na pláži si projdou e-maily, při okružní jízdě telefonují s klienty. To je stále dost běžný obrázek z dovolené našich německých sousedů. Asi dvě třetiny (65 %) profesně aktivních osob, jež letos plánovaly letní dovolenou, jsou během této doby dosažitelné z práce. V porovnání s předchozím rokem je to o trochu méně (71 %), ale stále jde o jasnou většinu.

Naproti tomu jen třetina rekreantů (34 %) chce na letní dovolené zcela vypnout a nereagovat na pracovní záležitosti. Vyplývá to z reprezentativního průzkumu, něhož se v Německu zúčastnilo 1 002 osob starších 16 let; z toho 349 pracovně aktivních, které letos plánovaly odjet na letní dovolenou. Podle výsledků mezi respondenty je na dovolené k zastižení 63 % mladších lidí (16 až 29 let), a dokonce 70 % starších lidí (50 až 64 let). Mezi muži (66 %) a ženami (64 %) nejsou v dostupnosti z práce téměř žádné rozdíly.

Přibližně 2/3 pracovně činných respondentů v anketě lze kontaktovat telefonicky (65 %) nebo prostřednictvím stručných zpráv, jako jsou SMS nebo WhatsApp (63 %). Necelá čtvrtina dotázaných (23 %) čte nebo odpovídá na pracovní e-maily. Podíl 17 % účastníků je připraveno uskutečnit videohovory například přes Skype, Zoom nebo Facetime a s 11 % se lze spojit prostřednictvím nástrojů pro spolupráci, jako je Microsoft Teams nebo Slack.

Protože se to očekává

Více než polovina (57 %) pracovně aktivních respondentů je během letní dovolené k dispozici, protože vycházejí z přesvědčení, že se to očekává ze strany jejich nadřízených. Polovina (49 %) se domnívá, že dosažitelnost předpokládají jejich kolegové, a 44 % si myslí, že to očekávají jejich klienti. Pouze 14 % uvádí, že by chtěli být během letní dovolené k dispozici sami od sebe bez ohledu na očekávání ostatních.

„V době zavedeného home office a již zcela běžné mobilní práce mnoho pracovníků při své každodenní činnosti kombinuje soukromé a pracovní aktivity. O to důležitější je ale využít dovolenou k odpočinku,“ podotkl generální ředitel společnosti Bitkom Bernhard Rohleder. Zaměstnavatelé zde mají povinnost stanovit, komunikovat a prosazovat jasná pravidla, jako je zastupování po dobu volna. Dovolená by měla být přerušována pouze v krajně naléhavých případech.“

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz








?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688